Sport
JUNIORSKO RUKOMETNO SP

Pao i Bahrein za očuvanje jedinice
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija u četvrtom je kolu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj upisala i četvrtu pobjedu te tako zadržala prvo mjesto skupine C. Izabranici Davora Dominikovića u Pontevedreu su porazili Bahrein sa 32:23 (13:12), nanijevši mu i četvrti poraz, s kojim se oprostio od izgleda za ulazak u osminu finala. Mladi su hrvatski rukometaši prethodno nanizali pobjede protiv Kosova, Brazila i Mađarske, a u posljednjem kolu skupine danas (18.30) igraju protiv Portugala te bi s novom pobjedom u prvi krug nokaut-faze natjecanja ušli kao prvoplasirana reprezentacija.

Razmišljajući i o tom susretu, izbornik Dominiković nastojao je praviti više rotacija u momčadi, čuvajući snage. Zbog udarca u rame koji je zadobio u ogledu s Mađarskom jučer tako uopće u igru nije ulazio Josip Šarić. Ulogu favorita protiv Bahreina hrvatski su juniori potvrdili odmah na početku utakmice brzim vodstvom od 3:0, a Bahrein je prvi pogodak postigao u šestoj minuti, i to zaslugom svog vratara, koji je pogodio preko cijelog terena. U 15. minuti bilo je već pet razlike za Hrvatsku (8:3) i činilo se da će razlika samo rasti kako susret bude odmicao. No Bahrein je polako počeo uspostavljati ravnotežu i smanjivati zaostatak, a u 26. minuti prvi put i izjednačiti. Pomogla su mu u tome i nepotrebna isključenja naših juniora pa je Hrvatska na odmor otišla sa samo pogotkom više (13:12).

Nastavak je donio ipak koncentriraniji pristup hrvatskih juniora, koji su drugi dio otvorili serijom 5-1 za 18:13 u 39. minuti. Pet minuta potom bilo je već “plus osam” (24:16), nakon čega je ostalo nepoznato još samo kolika će biti konačna razlika. Najviša je iznosila “plus 11”, a završilo je na kraju s devet golova prednosti. Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Halil Jaganjac s osam pogodaka, Dominik Novak postigao je šest, Fran Mileta pet, a Ivan Ereš skupio je deset obrana. U redovima Bahreina najviše je zabio Mohamed Mahmood (4).

Sinoć su u našoj skupini igrali Mađarska i Portugal, a o ishodu tog susreta ovisi i važnost današnjeg ogleda s Portugalom. U slučaju mađarske pobjede Hrvatska bi već osigurala prvo mjesto skupine, a u slučaju slavlja Portugala danas bi za ostanak na “jedinici” morala ostati neporažena. U osmini finala naša se skupina križa sa skupinom D, gdje će se na prva četiri mjesta plasirati Njemačka, Danska, Island i Norveška, a posljednje će kolo donijeti rasplet tko će u drugi krug s koje pozicije. G.R.
8

pogodaka postigao je Halil Jaganjac u pobjedi protiv Bahreina
Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike