Novosti
POTRES U OKOLICI TUZLE

Podrhtavanje tla osjetilo se i u Slavoniji
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
Potres jačine 4,3 stupnja prema Richteru s epicentrom petnaestak kilometara sjeverozapadno od Tuzle pogodio je u nedjelju ujutro Bosnu i Hercegovinu. Snažan potres koji se nekoliko minuta poslije 9 sati dogodio na dubini od dva kilometra, prema podatcima na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zatresao je zgrade u Tuzlanskom kantonu na desetak sekundi, a podrhtavanje tla osjetili su i stanovnici u nekim dijelovima Hrvatske. Kako je za EMSC izjavio jedan od svjedoka potresa iz mjesta Lukavac, desetak kilometara od epicentra, "njegov je susjed rekao kako u 50 godina" nije osjetio tako jako podrhtavanje tla.

- Naši seizmografi procjenjuju da se u epicentru potres osjetio intenzitetom VI. stupnja prema Mercallijevoj ljestvici. Lagano podrhtavanje tla osjetiti su stanovnici u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Vinkovcima i u Osijeku. Na područuju Slavonije i Baranje zabilježeno je sedam upita građana o potresu. Za sada nemamo prijavljene materijalne štete - istaknuli su u nedjelju iz Seizmološke službe Republike Hrvatske.

U vukovarskom Centru 112 rekli su kako su u jutarnjim satima zaprimili tri poziva građana, dva iz Vinkovaca i jedan poziv iz Vukovara, no radilo se o tome da su samo rijetki građani "slabo osjetili" i tek nakratko blago podrhtavanje tla. Nikakvih posljedica nije bilo, rekli su našem listu u Centru 112. Iako je podrhtavanje tla u Tuzlanskom kantonu bilo snažno pa su se, kako prenosi portal Klix.ba, na višim katovima zgrada zaljuljali lusteri i drugi viseći predmeti, tamošnjoj policiji i upravi civilne zaštite također nije prijavljena nikakva materijalna šteta. D.Miklić/S.Butigan
Možda ste propustili...