Regija
DONACIJE SOCIJALNOJ SAMOPOSLUZI

Dobili stol, policu, rashladnu vitrinu
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
NAŠICE

Iako je ljetna stanka u Socijalnoj samoposluzi u Našicama već u tijeku, članovi udruge "Dar dobrote" ipak ne miruju nego vrijedno preuzimaju bogate donacije. Tako su nedavno napravili reorganizaciju samoposluge, čime su osigurali dodatan skladišni prostor te omogućili lakše preuzimanje donacija. Kao što je bilo najavljivano, i ovogodišnji Motosusreti u Našicama imali su humanitarnu notu pa je tako prošlogodišnjoj donaciji rashladne vitrine dodana i ovogodišnja - donacija stola. Volonteri samoposluge tijekom pet godina djelovanja svakih nekoliko mjeseci rade inventuru i uvijek im je, kažu, nedostajao stol.

- Stol će nam pomoći za ostavljanje hrane na njemu dok brojimo, pa i čak banalno popisivanje, da volonteri ne moraju šarati po ceduljicama na podu. Vjerujte da je bilo svakakvog snalaženja - kaže predsjednik udruge "Dar dobrote" Robert Kresić, dodajući da im stol treba i prilikom sastanaka Upravnog odbora.

Uz to, skladište sada ima i još jednu policu - micanjem starog pulta i postavljanjem novog, rađenog po mjeri, oslobodio se prostor za njezino postavljanje, a ona će biti velika pomoć kod većih donacija koje su se dosad skladištile na razne načine jer drugih opcija nije bilo.

- Policu je, kao i prethodne dvije, napravio naš veliki prijatelj, gospodin Josip Umiljanović iz Martina, i to potpuno besplatno, kao i svaki put dosad - zahvaljuju za dobro djelo iz Socijalne samoposluge.

Taj hvalevrijedan projekt bogatiji je i za još jednu rashladnu vitrinu, koju je donirala tvrtka Našicecement.

- S obzirom na evidentan nedostatak opreme za osiguranje posebnih uvjeta skladištenja hrane, a posebice zbog činjenice da smo registrirani posrednici u doniranju hrane, dali smo se u nabavu još jedne rashladne vitrine - kažu u Socijalnoj samoposluzi. Vitrina je postavljena i čeka da bude napunjena. To, ističu u udruzi, neće biti problem jer su već u prvoj polovici ove godine korisnicima donirali oko tonu i pol mliječnih proizvoda. Za ove velike donacije članovi udruge “Dar dobrote” zahvaljuju svim dobrim ljudima na njihovoj empatiji, suradnji i volji za pomoći. Ivona Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike