Regija
PREKOGRANIČNA SURADNJA

Za Lovas, Ilok i Bač 5,3 milijuna kn
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
LOVAS - Projekt prekogranične suradnje pod nazivom "Fostering of cross - border business environment trough development of business competence centres and networks" (FED CCNET) počeo je s provedbom 15. srpnja ove godine i traje 24 mjeseca, a cilj je projekta poboljšanje pristupa relevantnim kompetencijama, poboljšanje relevantne infrastrukture i usluga kroz programe obuke za nezaposlene te uspostavljanje transnacionalnog modela umrežavanja, čime se povećava ukupna razina kompetencija i mogućnosti radne snage i malih i srednjih poduzeća.

- Na taj način pridonijet će se razvoju institucionalne infrastrukture, usluga i mreža u osiguravanju pristupa odgovarajućim kompetencijama kako bi se poboljšala konkurentnost i poslovno okruženje u prekograničnom području - rečeno je na predstavljanju projekta. Vodeći partner na projektu je Općina Lovas, a partneri su Grad Ilok i Općina Bač (Srbija). Nakon provedenog natječaja na projektu su zaposlene dvije osobe, voditeljica projekta Tajana Brajković i asistentica voditeljice projekta Andrea Poljak.

Projekt se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska - Srbija 2014. - 2020., a upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.337.024,77 kuna. S.B.
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike