Regija
STIGLO NAVALNO VOZILO

DVD napokon ima
sva potrebna vozila
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
NOVA BUKOVICA - Iz tvrtke MB vozila kod Svetog Ivana Zeline dopremljeno je u Novu Bukovicu polovno navalno vatrogasno vozilo, koje će 115 godina starom DVD-u Nova Bukovica – Brezik biti predano na korištenje na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine, 15. kolovoza. Okupljenim vatrogascima obratila se zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, koja je zahvalila predsjednici DVD-a Maji Kiš i općinskom načelniku Tomislavu Bračunu na kupnji vozila jer su njime pridonijeli većoj kvaliteti operativnosti vatrogasaca.

- Vidim da je kamion prazan, ja vam obećajem kao zapovjednica Vatrogasne zajednice Županije u sljedeće dvije-tri godine da ćemo ovaj kamion napuniti svime što je potrebno da vi operativno pokrivate područje općine Nova Bukovica. Potrudit ćemo se i da vaših 20 operativnih vatrogasaca imaju kompletnu osobnu zaštitnu opremu i alat za tehničke intervencije, koji će dobrim dijelom biti smješten u ovo vozilo - rekla je Fras Venus.

Načelnik Bračun, i sam vatrogasac i član DVD-a, naglasio je da je cijela procedura nabave u završnoj fazi i da je trajala sedam-osam mjeseci.

Prema riječima predsjednice DVD-a Nova Bukovica – Brezik Maje Kiš, vatrogasci u Novoj Bukovici raspolažu zapovjednim vozilom Lada Niva, kombi-vozilom s agregatom za ispumpavanja i za prijevoz osoba koje su dobili iz Tirola u ožujku ove godine, te starim vatrogasnim vozilom koje nije bilo u funkciji.

- Sada imamo potrebna vozila, vjerujem da ćemo moći nabaviti i potrebnu opremu kako bi naši vatrogasci doista mogli biti učinkoviti na intervencijama - rekla je Kiš.

Najstariji prisutni član DVD-a Josip Šimek prisjetio se odlaska jedne seoske ekipe vatrogasaca u Varaždin radi kupnje navalnog vozila prije 40 godina, kad je on bio zapovjednik, a Andrija Lacković predsjednik DVD-a.

- Nekad je u Novoj Bukovici bilo 105 vatrogasaca, koji su mjesečno imali 70 sati radnih akcija i svaki je vatrogasac morao toliko odraditi. Danas sam opet ponosan na svoj DVD jer smo dobili vozilo kojim se možemo dičiti - rekao je Šimek.

Novonabavljeno vatrogasno navalno vozilo reparirano je vozilo MAN iz 2002. godine, ima cisternu kapaciteta 2800 litara vode, visokotlačni modul, pumpu za niski tlak i crijevo dugo 40 metara, a može služiti za vatrogasne i tehničke intervencije. Njegova cijena je 345.000 kuna s PDV-om. Provedena je elektronička javna nabava, sve formalnosti su obavljene, vozilo je registrirano i spremno za djelovanje. P.Ž.
Cijena navalnog vozila je 345.000 kuna s PDV-om, registrirano je i spremno za djelovanje
115

godina staro je Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Bukovica – Brezik
Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike