Crna kronika
ŠOK U VELIKOJ GORICI

Traže se uzroci tragedije i smrti vatrogasca (24)
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
Ivan Galeković preminuo je u bolnici nakon što se nagutao dima prilikom gašenja krovišta kuće
VELIKA GORICA - Još nisu poznati uzroci tragičnog požara u kojemu je život izgubio 24-godišnji profesionalni vatrogasac iz Velike Gorice. Mladi vatrogasac velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe preminuo je u subotu oko 19 sati u KBC-u Zagreb, gdje je dovezen nakon što je teško ozlijeđen u gašenju požara na obiteljskoj kući u Ulici Mate Lovraka u Velikoj Gorici.Vatrogasci su informaciju o požaru kuće u Lovrakovoj ulici dobili oko 16 sati. Kako je gorio stan u potkrovlju, osim vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, na intervenciju su izašli i pripadnici DVD-a Kurilovec i Gradići. Vatra je izbila u stanu 39-godišnjaka iz zasad neutvrđenog razloga, u kojemu u tom trenutku nije bilo nikoga. Vatra je do dolaska vatrogasaca već zahvatila krovište. Tijekom intervencije vatrogasci, koji su bili kod kamiona, dobili su intervenciju da su dva vatrogasca ozlijeđena. Ubrzo su iz kuće izvučeni 24-godišnji Ivan Galeković i njegov 44-godišnji kolega. Pristigla ekipa Hitne pomoći na licu mjesta reanimirala je mladog vatrogasca koji se nagutao dima tijekom intervencije, zbog čega je odmah prevezen u KBC Rebro. Pomoć je pružena i drugom vatrogascu koji je cijelo vrijeme bio pri svijesti. Požar na kući lokaliziran je nakon sat vremena, ali vatrogasci su ostali na požarištu zbog opasnosti da se požar ne bi ponovo razbuktao. Nažalost, oko 19 sati stigla im je tužna vijest da je mladi vatrogasac od težine zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici.

Nakon gašenja požara, opožarena kuća osigurana je policijskom trakom kako bi se u nedjelju nastavio očevid kojemu su nazočili i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, kako bi se utvrdile sve okolnosti tragičnog događaja. Inače, u KBC-u Rebro završio je i 44-godišnji vatrogasac koji se oporavlja od zadobivenih ozljeda te nije u životnoj opasnosti.

Od preminulog vatrogasca Ivana Galekovića emotivno su se oprostili njegovi kolege na Facebook-stranici "Vatrogasci - oni su naši heroji".

- Dvadeset četiri godine, tako mlad, pun života, još mnogo života si trebao spasiti, još mnogo suza radosnica proliti nakon uspješno obavljenih intervencija... Smijati se s kolegama prepričavati dogodovštine... al‘ ništa od toga više neće biti... To valjda tako mora biti... Valjda netko smatra da si na drugom i boljem mjestu potrebniji... Ova vijest nas je pogodila, a kako i ne bi kad svi vatrogasci dišu kao jedan i kad ostanu bez kolege, osjete taj gubitak. Brate po vatri počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas. Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio... - stoji na stranici "Vatrogasci - oni su naši heroji".

Milan Bugarić
44

godine star je drugi vatrogasac koji je ozlijeđen prilikom požarne intervencije
Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi