Crna kronika
CRNA SUBOTA NA CESTAMA

Dvoje poginulih u nesrećama u RH
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
VODNJAN - Dvije su osobe poginule tijekom vikenda na hrvatskim prometnicama. U teškoj prometnoj nesreći, koja se u subotu nakon 18 sati dogodila na cesti između Bala i Vodnjana u Istri, poginuo je 28-godišnji motociklist iz Rovinja, doznaje se iz istarske policije.

Motociklist je bio sam na motoru i vozio je iz smjera Vodnjana prema Balama. Na ravnom dijelu ceste, iz još neutvrđenih razloga, izgubio je nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Motocikl se zaustavio tek 100 metara od mjesta pada, a u nekontroliranom klizanju zahvatio je na dva mjesta zelenu površinu. Obližnji stanovnici ispričali su kako je jurnjava uzrok tragedije. Čuli su, po zvuku motora, da se brzo približava blagom desnom zavoju, a nakon snažnog treska više se ništa nije čulo. Odmah im je bilo jasno, s obzirom na to da i među njima ima motociklista, da je riječ o prometnoj nesreći. Neslužbeno se doznaje kako je mladić upravljao motociklom Honda, a policija utvrđuje razloge stradavanja. Cesta je za vrijeme trajanja očevida bila zatvorena za promet.

Istoga dana, u jutarnjim satima na autocesti A1 u blizini Gospića, u prometnoj je nesreći život izgubio turist iz Austrije. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave ličko-senjske, na autocesti A1 došlo je do sudara triju automobila, i to između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba. Prometna nesreća dogodila se oko 9.30 ispred tunela Grič, na 158. kilometru autoceste A1. Nakon lančanog sudara vozač Hyundaija Santa Fea austrijskih registracijskih oznaka izgubio je kontrolu nad upravljačem, nakon čega se vozilo, nakon nekontroliranog kretanja, prevrnulo na krov. Od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo je austrijski državljanin. Njegovo tijelo, kao i preostalo troje putnika, iz automobila su izvukli, nakon rezanja lima, vatrogasci Hrvatskih autocesta. Troje ozlijeđenih prevezeno je u gospićku bolnicu, gdje im je ukazana liječnička pomoć. Kako nitko od njih nije pretrpio teže ozljede, otpušteni su iz bolnice na kućnu njegu. Očevid na mjestu nesreće, uz nazočnost općinske državne odvjetnice iz Gospića, obavili su djelatnici Policijske uprave ličko-senjske.

Zbog intervencije vatrogasaca, a onda i policijskog očevida, promet frekventnom autocestom A1 bio je usporen jer se sve do 13.40 vozilo pretjecajni trak. Nakon otvaranja autoceste, kolona je s 18 kilometara smanjena na oko deset. M.Bugarić/H
Automobil u kojemu je nastradao Austrijanac okrenuo se nakon sudara na krov
100

metara motocikl je otklizao od mjesta gdje se prometna nesreća dogodila
Najčitanije iz rubrike