Sport
PRVE PROVJERE U DVORANI GRADSKI VRT

Odbojkašice Hrvatske protiv Bugarki testiraju formu
Objavljeno 20. srpnja, 2019.
Nakon utakmica u Gradskom vrtu igrat će se još po tri u Slovačkoj i Turskoj

Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske već je desetak dana u gradu na Dravi. Do sada se u Osijeku odrađivao isključivo trenažni proces, a pod paskom izbornika Daniele Santarellija u Gradskom vrtu ga provodi 17 igračica. U reprezentaciji svi naglašavaju odličnu atmosferu, ali i uvjete koje imaju na raspolaganju. Potvrdio je to i stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić:

- Još početkom godine, kada smo pravili plan priprema, pala je odluka da drugi dio odradimo u Osijeku, koji je sljedeće godine u planu za domaćina juniorskog EP-a do 19 godina. Nismo pogriješili, ovdje zaista stručni stožer i igračice imaju maksimalne uvjete za provedbu svih svojih zamisli. Ovdje planiramo ostati do 10. kolovoza, s manjim prekidom, jer sljedeći četvrtak idemo za Slovačku, gdje ćemo s domaćinom odigrati tri provjere - kaže Žanić.

No prije tri ogleda kod Slovakinja, Santarellijeve će igračice preko vikenda odraditi dva testa u maloj dvorani Gradski vrt. Dvoboji protiv Bugarske nažalost neće biti otvoreni za javnost, ali i bez publike naše će odbojkašice nastojati pokazati da se tijekom dosadašnjih priprema ostvario i određeni progres.

- Iza sebe smo ostavili dva natjecanja pa smo jedno duže vrijeme bez utakmica. Nakon povratka iz Perua dobili smo i zasluženi odmor, ali mislim da kroz dosadašnji osječki dio priprema hvatamo polako željeni ritam, a za to će poslužiti i dvije provjere preko vikenda. Bugarska je dobra reprezentacija, također se priprema za EP, stoga se veselimo prvim utakmicama - kaže kapetanica Hrvatske, Samanta Fabris.

Naravno da s nestrpljenjem nove testove čeka i izbornik koji, u odnosu prema sastavu s kojim je radio do dolaska u Osijek, sada raspolaže i s nekoliko novih, iskusnijih igračica. Martina Šamadan, Bernarda Brčić, Matea Ikić, te Katarina Pavičić pojačale su konkurenciju, a očekuje se da mogu donijeti i kvalitetu više u odnosu prema nastupima u Zlatnoj ligi i Challenger kupu. Sigurno je pak da talijanski stručnjak jedno vrijeme neće moći računati na Emu Strunjak, koja je ozlijedila stopalo.

- Riječ je i o važnoj igračici koja je do sada naporno radila, no vjerujem da oporavak neće dugo trajati, prognoza je dva tjedna maksimum. Mene također zanima u kakvom smo sada stanju. Na početku priprema zbog klupskih sam obveza stigao samo četiri dana prije prve utakmice u skupini Zlatne lige. Sada smo imali više vremena za trening. Priključile su nam se i neke nove igračice, koje dosada nisu upoznale moj način rada, stoga će ove dvije utakmice pokazati i kako su se uklopile - kaže izbornik Hrvatske, koji će ipak najjače provjere imati u završnom dijelu priprema, koje će se odraditi u Turskoj. Tamo će Hrvatska igrati na Gloria kupu, a protivnici će biti najjači mogući, uz domaćina, neposredno prije EP-a, igrat ćemo protiv Srbije i Italije, lanjskih finalistica Svjetskog prvenstva.

Nino Benčina
SKRAĆIVANJE LISTE PRIJE SLOVAČKE
Nakon dvije utakmice s Bugarskom, izbornik Daniele Santarelli planira skratiti igrački kadar za nastavak priprema. Iz postojećeg kadra, koji je na osječkim pripremama, sigurno će otpasti tri imena, ali izbornik zacijelo neće žuriti s odlukom, svjestan da jedna ozljeda može poremetiti koncepciju i utjecati na odluku. No već 25. srpnja, kada se bude kretalo za Slovačku, sigurno je da će u autobusu biti mjesta za 14 igračica.
Možda ste propustili...

DRUGA POBJEDA ŽRK OSIJEK U 1. HRL

Osječanke su ponovno pokazale svoja dva lica

PRVA HRVATSKA LIGA ZA RUKOMETAŠICE

Sa Splićankama preskočiti letargiju u uvodu utakmice