Svijet
KRŠENJE SANKCIJA

Gibraltar produžio zadržavanje iranskog tankera za 30 dana
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Gibraltarski vrhovni sud odlučio je produžiti zadržavanje iranskog naftnog tankera "Grace 1" za 30 dana, do 15. kolovoza, objavio je u petak list Gibraltar Chronicle. Brod dug 330 metara, kapaciteta 2,1 milijun barela, 4. srpnja zaustavile su policija i carina Gibraltara, uz sudjelovanje britanske mornarice, pod sumnjom da je trebao dopremiti naftu Siriji, kršeći pritom europske sankcije režimu Bašara al-Asada. Teheran poriče te optužbe i oštro je osudio taj "piratski" čin. Iran također i dalje tvrdi da zapljena tankera nije bila zakonita jer država nije članica EU-a.

Šef gibraltarske vlade Fabian Pocardo je u lokalnom parlamentu kazao da se u Londonu sastao s iranskim dužnosnicima u namjeri da se riješe svi aspekti tog problema. "Nadamo se da ćemo s vlastima Irana na konstruktivan i pozitivan način nastaviti raditi kako bismo pripomogli da ‘Grace 1‘ isplovi", kazao je Picardo.

Ujedinjeno Kraljevstvo najavilo je da će poslati još jedan ratni brod u Perzijski zaljev radi utvrđivanja pomorske sigurnosti na tom području. H
Možda ste propustili...

UKRAJINA TRPI SVE RAZORNIJE RUSKE ZRAČNE NAPADE

Stoltenberg Kijevu obećao dodatne sustave protuzračne obrane

PRIZNAO ODGOVORNOST ZA PROPUSTE KOJI SU OMOGUĆILI HAMASU DA NAPADNE IZRAEL

Ostavka šefa obavještajaca

Najčitanije iz rubrike