Svijet
OSUMNJIČENIK

Haradinaj podnio ostavku zbog poziva u Haag
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Kosovski premijer Ramush Haradinaj podnio je u petak ostavku nakon što je dobio poziv za ispitivanje pred sudom u Haagu, javljaju prištinski i beogradski mediji. Haradinaj je na sjednici vlade rekao da je pred Specijalni sud za Kosovo pozvan u svojstvu osumnjičenika i da ostavkom želi "odvojiti dužnost premijera od Ramusha Haradinaja". "U Den Haag ne ide premijer (Kosova), nego Ramush Haradinaj", rekao je on.

Haradinaj, bivši zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), na čelu kosovske vlade bio je od rujna 2017. Specijalni sud za Kosovo zadužen je za istrage navodnih zločina koje je OVK počinio nad Srbima na Kosovu od 1998. do 2000., a koje nije istraživao Haški sud, koji je u prosincu 2017. prestao djelovati. Na sjednici vlade Haradinaj je istaknuo kako će, bez obzira na sve, carine koje je njegova vlada uvela na uvoz robe iz Srbije i BiH ostati na snazi.

Predsjednik Hashim Thaci izrazio je žaljenje zbog ostavke, istaknuvši kako će kao predsjednik nastaviti raditi u skladu s ovlastima. H/D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAĐANI SYDNEYJA SUOČENI S NOVIM UŽASOM

Više ozlijeđenih u novom napadu nožem

2

SCHOLZ U KINI

Ojačati veze, obuzdati Putina

3

RAT NA BLISKOM ISTOKU

Iranski napad: Svijet strahuje od širenja sukoba