Regija
PRI KRAJU GRUBI GRAĐEVINSKI RADOVI

Požeški studentski dom imat će 110 kreveta
Objavljeno 20. srpnja, 2019.
POŽEGA - Na zgradi novog studentskog doma do kraja kolovoza bit će završena faza tzv. grubih građevinskih radova, a s početkom iduće godine bit će kompletno uređena i useljena. Tako će oko 110 studenta požeškog Veleučilišta moći koristiti smještaj u domu i time smanjiti troškove studiranja. U novu akademsku godinu u Požegi će se upisati 380 studenta, a na svih šest stručnih studija ukupno ih je oko devet stotina.

Studentski dom prostirat će se na 2888 četvornih metara brutopovršine, imat će 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, dva kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba. Vrijednost projekta je veća od 32 milijuna kuna, što financira Ministarstvo regionalnog razvoja, uz potporu Ministarstva obrazovanja. Prvi korisnici trebali bi se useliti početkom 2020. godine

Nakon nedavne sjednice Upravnog vijeća Veleučilišta i obilaska gradilišta, prof. dr. sc. Drago Šubarić, njegov predsjednik, uz poboljšanje studentskog standarda, najavio je i nove programe.

- Kao što sam i ranije govorio, izgradnjom Studentskoga doma očekujemo porast atraktivnosti Veleučilišta u Požegi, jer kroz ove godine vodimo brigu o poboljšanju studentskog standarda, što bi se zasigurno trebalo odraziti na budućnost ove ustanove. Zadovoljni smo kako radovi napreduju, sve ide po planu. Uz to, Veleučilište očekuje znatna ekspanzija jer u razgovorima s više ministarstava dogovaramo nove programe, što znači da bi Požega dobila i nove studije - rekao je prof. dr. sc. Drago Šubarić.

Osim smanjenja troškova studiranja, očekuje se da će studentski dom pridonijeti prepoznatljivosti Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta. Veleučilište u Požegi djeluje od 1998. godine, ali tradicija obrazovnog središta seže tri stotine godina unazad, kada je djelovala Academia Posegana, s dva fakulteta - filozofskim i teološkim. B. Starčević Tesari
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike