Regija
POČELI DVOMJESEČNI RADOVI

Polovinom rujna vukovarskim vrtićima uređena, moderna kuhinja
Objavljeno 20. srpnja, 2019.
Za obnovu centralne kuhinje osigurano je 700 tisuća kuna - 600.000 iz EU-a, a 100 iz Grada
VUKOVAR - Ovoga tjedna počeli su dugo očekivani radovi na rekonstrukciji centralne kuhinje za prehranu djece u vukovarskim vrtićima.Projekt se realizira sredstvima iz Intervencijskog plana za grad Vukovar, koja su najvećim dijelom osigurana u EU strukturnim i investicijskim fondovima, uz odobrenje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Opsežnim radovima investitori namjeravaju obnoviti i modernizirati centralnu kuhinju za prehranu djece u obje predškolske ustanove, uz nabavu nove i suvremenije opreme. Za provedbu je zadužen Grad Vukovar, uz partnerstvo s vrtićima i Razvojnom agencijom Vukovar.

Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Vukovar 1", potvrdila nam je kako će izvođenje svih radova trajati dva mjeseca, što znači da će kuhinja u Županijskoj ulici polovinom rujna biti spremna za uporabu.

- Dok traje rekonstrukcija, obroke ćemo pripremati u našem Područnom objektu na Mitnici, a većina radova bit će dovršena tijekom ljeta, kada je u vrtićima manje djece. Nova će nam kuhinja dati mogućnost da pripremamo obroke za oko 800 djece, koliko će ih sljedeće pedagoške godine pohađati vrtiće - navela je Kulić.

Ukupna vrijednost svih radova je 700 tisuća kuna, s tim da EU izdvaja 600 tisuća, a Grad Vukovar realizaciju projekta podupire sa sto tisuća kuna.

Vrtić "Vukovar 1" rad s djecom organizira na šest lokacija, uključujući i jednu u prigradskom naselju Sotinu, gdje uvjeti za rad s mališanima nisu na najvišoj razini. Stoga je Grad Vukovar, kao osnivač, odlučio projekt rekonstrukcije i opremanja toga objekta prijaviti na natječaj Lokalne akcijske grupe Srijem. Kulić je pojasnila kako kuća u kojoj je vrtić smješten nije građena namjenski pa nemaju dovoljno prostora i sva su djeca smještena u istoj sobi.

- U Sotinu je prošle godine vrtić pohađalo 20 mališana u dobi od 3 godine do predškolaca. Planirane je aktivnosti zahtjevno organizirati u jednoj prostoriji, koju koristimo i za dnevni boravak i za spavanje - navela je.

Projektom rekonstrukcije predviđeno je da se terasa, koja je poprilično velika, zatvori i postane druga prostorija te adekvatno opremi kako bi zadovoljavala potrebe rada s djecom.

Ravnateljica je istaknula kako i u tom objektu provode 10-satni program s korisnicima, pa bi im dogradnja još jedne prostorije znatno olakšala rad jer bi u jednoj sobi djeca mogla spavati dok bi drugu koristili za uobičajene aktivnosti dnevnoga boravka.

Dragana Korpoš
PRIPREMAT ĆE SE OBROCI ZA PRIBLIŽNO 800 DJECE
Vrijednost radova u Sotinu 324.000 kn
Na objektu u Sotinu predviđeni su građevinsko-obrtnički, strojarski i elektrotehnički radovi te opremanje nove, ali i ostalih prostorija u objektu, uključujući i njihovu klimatizaciju. Iz Grada Vukovara navode kako bi svi radovi bili okončani u roku od godinu dana, a prema izrađenoj projektnoj dokumentaciji vrijednost projekta je 324 tisuće kuna. Time bi i prigradsko naselje Sotin kvalitetno riješilo pitanje vrtićkog prostora, na zadovoljstvo mještana, odnosno djece, njihovih roditelja i zaposlenika, koji u sadašnjim uvjetima ulažu maksimalan napor kako bi sve aktivnosti odradili prema propisanim pedagoškim standardima. Ostali objekti DV-a “Vukovar 1” primjereno su uređeni i opremljeni te spremni za novu pedagošku godinu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike