Osijek
STABILNO I PRETEŽITO VEDRO

Sljedeći tjedan čeka nas pravo ljetno vrijeme
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Predstojećeg vikenda, prema prognostičkim kartama, očekuje nas stabilno i pretežito vedro vrijeme, a maksimalne temperature u subotu i nedjelju iznosit će 28, odnosno 29 Celzijevih stupnjeva. Tijekom noći i u ranim jutarnjim satima bit će i dalje ugodno, uz temperature ispod 20 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme očekuje nas i tijekom cijelog idućeg tjedna, doduše, uz koji stupanj temperature više. Naime, tijekom prva tri dana jutarnje temperature kretat će se između 20 i 23 Celzijeva stupnja, a najtoplije će biti u ponedjeljak, kada će živa u termometru dosegnuti 31 stupanj.

Vjetar će biti uglavnom sjeverni i sjeveroistočno slabog intenziteta, ali će i takav donijeti ugodu, posebice u srijedu kada će malo osvježiti, tako da će maksimalna temperatura biti između 25 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Sve do četvrtka bit će pretežito sunčano, uz manju naoblaku, s tim da je ponegdje moguć lokalni pljusak uz grmljavinu. U četvrtak će biti potpuno vedro, a temperatura zraka ponovo će se popeti iznad 30 Celzijevih stupnjeva. E. Nenadić
Najčitanije iz rubrike