Osijek
SPORTSKA UDRUGA SLIJEPIH

Čestitke za izvrsne sportske rezultate
Objavljeno 20. srpnja, 2019.

Zbog zapaženih sportskih rezultata u sezoni 2018./2019. zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u petak je posjetila Športsku udrugu slijepih Svjetlost. U ime gradonačelnika Ivana Vrkića i gradske uprave članovima udruge čestitala je na ostvarenim rezultatima u kuglanju, šahu i pikadu, pri čemu je istaknula kako posljednjim osvojenim odličjima samo nastavljaju vrlo uspješan niz koji traje već godinama.

O postignućima u protekloj sportskoj godini, kojima se u udruzi posebno ponose, govorio je predsjednik ŠUS-a Svjetlost Stojan Bjelajac. "Istaknuo bih sudjelovanje u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne te natjecanja u šahu i pikadu. Na državnom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osvojili smo dvije srebrne medalje - u kategoriji B2 Darko Sarapa i u kategoriji B3 Duško Božić. Iako je u sedmom desetljeću života, naš veteran u šahu, majstorski kandidat Hinko Cajzler, bio je drugi na Prvenstvu Hrvatske u šahu za slijepe i slabovidne. Tu je i naša ekipa u pikadu, koja ravnopravno sudjeluje s ostalim ekipama iz Hrvatske te napreduje iz sezone u sezonu", rekao je Bjelajac, zahvalivši potom Gradu Osijeku, koji osobama s invaliditetom omogućava prijevoz na natjecanja.

"Ovo je postao naš redoviti godišnji susret, jer članovi ŠUS-a Svjetlost svake nas godine uistinu razvesele medaljama koje donesu u naš grad. I dalje ćemo svakodnevno pružati podršku hvalevrijednim sadržajima kojima se bave, kao i senzibiliziranju Osječanki i Osječana za svakodnevicu i svu onu problematiku koju prolaze osobe s invaliditetom", poručila je zamjenica gradonačelnika, nakon čega je predsjedniku ŠUS-a Svijetlost uručila simboličnu novčanu donaciju od pet tisuća kuna.

Nema sumnje da članovi ŠUS-a Svjetlost svake godine opravdaju povjerenje Grada donošenjem odličja i promidžbom Osijeka.

Danijel Miklić
SARAPA ČLAN KUGLAČKE “REPKE”
Zahvaljujući zapaženim rezultatima, Darko Sarapa bio je član kuglačke reprezentacije na Europskom prvenstvu u Zagrebu, na kojem je osvojila ekipno drugo mjesto, a u miks konkurenciji najsjajnije odličje. “Nastavio sam niz koji traje posljednjih četiri-pet godina u kontinuitetu i mogu reći da sam sretan zbog svog uspjeha. Iza toga stoji mukotrpan rad i, kao što je uvijek potrebno, nešto sportske sreće. Konkurencija na Prvenstvu bila je iznimno jaka i da mi je netko prije natjecanja ponudio te dvije medalje, odmah bih potpisao. Jako sam zadovoljan uvjetima za treniranje i potporom u Osijeku”, rekao je uspješni kuglač.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike