Crna kronika
UBOJSTVO U MOTELU KUNJEVCI

Vlasnik pobjegao nakon ispaljenog smrtonosnog hitca
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Tučnjava u motelu okončana je smrću mladića iz Otoka, kojeg je hitcem iz pištolja ubio vlasnik
VINKOVCI - Ubojstvo što se dogodilo tridesetak minuta nakon ponoći u noći s četvrtka na petak u motelu Kunjevci, na cesti Vinkovci - Županja, još je obavijeno tajnom, iako je poznato tko je ubijeni i tko je ubojica. U šturom policijskom priopćenju navodi se kako je „u ugostiteljskom objektu nedaleko Vinkovaca došlo do narušavanja javnog reda i mira više osoba u kojemu je smrtno stradao 24-godišnjak iz Otoka". Očevid vodi županijski državni odvjetnik i "u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja i pronalaska počinitelja".
Za sada je još uvijek, službeno, nepoznat motiv koji je prethodio svađi što je prerasla u tučnjavu i završila ubojstvom. No, prema onim neslužbenim informacijama, sve je počelo kada su se tri mladića iz Otoka posvađala s konobarima u kafiću motela Kunjevci, navodno oko računa, pa se u žustru raspravu uključio i vlasnik G.N. (63). Kako pričaju svjedoci događaja, vlasnik je Otočane smirivao, ali su oni fizički nasrnuli na njega pa je G.N. izišao iz lokala i iz automobila uzeo pištolj te, ulazeći u kafić, ispalio hitac u zrak htijući upozoriti mladiće da se smire. Očito, oni to nisu ozbiljno shvatili, dapače, to im je bilo, čini se, dodatni okidač, pa su ga u ljutnji fizički napali i počeli udarati, nakon čega je G.N. ispalio još jedan hitac, koji je za 24-godišnjaka bio koban. Potom se vlasnik svojim automobilom udaljio u nepoznatom smjeru i policija intenzivno traga za njim.


Pokušali smo doznati nešto o ubijenom mladiću, ali nekoliko Otočana koje smo kontaktirali nije željelo govoriti o njemu, opravdavajući se da ga ne poznaje. No gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao nam je kako mladića nije poznavao, ali jest njegova oca.
- Otac je bio hrvatski branitelj i obitelj skromno živi. Ovo je velika tragedija za tu skromnu obitelj i za naš grad i mi ćemo obitelji pomoći u troškovima oko pokopa. Nadamo se da će policija rasvijetliti slučaj, ali ubiti nekoga zbog neplaćena računa, kako čujem, zaista je neshvatljivo - kaže gradonačelnik Šarić. G.N je još bijegu i neki pretpostavljaju da je pobjegao u BiH, jer, navodno, ima dvojno državljanstvo. U Vinkovcima je on poznat kao uspješan ugostitelj, koji osim motela Kunjevci, ima u Vinkovcima dva hostela i nekoliko kafića koji dobro posluju, a jedan od njih, u središtu grada, u sklopu hostela, radi cijele noći, ali se ondje nisu često događali izgredi.

Miroslav Flego
u bijegu
POLICIJA

TRAGA ZA

UBOJICOM
U TUČNJAVI SUDJELOVALO 6 OSOBA
Prema onome što je do sada poznato, a što policija ne želi potvrditi, u sukobu je sudjelovalo šest osoba - tri mladića koji su kao gosti došli u motel te, navodno, konobar i konobarica, a potom im se pridružio i vlasnik. Smirivanje nije uspjelo, pa je vlasnik donio pištolj, za koji, za sada, ne znamo je li ga imao legalno.

Očevid je završen kasno poslijepodne i Županijsko državno odvjetništvo kratko je priopćilo: "U suradnji s policijom proveli smo očevid u ugostiteljskom objektu Kunjevci, na mjestu pronalaska tijela 24-godišnjaka s prostrijeljenom prednjom stranom prsnog koša. Iz do sada prikupljenih podataka proizlazi da se radi o kaznenom djelu ubojstva. Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju."
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike