Sport
NAVIJAČKE PRIPREME ZA PUT U SOFIJU

Navijači Osijeka i CSKA-a nemaju povijest obračuna, ali oprez na visini
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Čim je ždrijeb 2. pretkola Europske lige Osijeku za suparnika donio pobjednika iz dvoboja CSKA - OFK Titograd, mnogi su se navijači bijelo-plavih počeli spremati za put - u Sofiju. Naime, bilo je izvjesno kako će bugarski klub bez većih problema riješiti pitanje Crnogoraca. To se na kraju i dogodilo, a raznih je priča bilo vezanih uz navijački dio utakmica protiv bugarskog kluba. CSKA ima vrlo vjerne, ali i neugodne "ultrase" koji su razvili vrlo bliske odnose s navijačima beogradskog Partizana "Grobarima", pa nije potrebno naglašavati koliki će biti sigurnosni rizik u oba susreta. Posebno se to odnosi na prvu utakmicu u Sofiji jer Osijekova navijačka karavana koja se sprema mora proći kroz gotovo cijeli teritorij Republike Srbije kako bi se pojavila na stadionu Bugarske armije. Bilo je priča i o mogućnosti uskraćivanja putovanja gostujućih navijača na te utakmice, ali od zabrane definitivno neće biti ništa.

- Kako bi se od UEFA-e tražila zabrana dolaska gostujućih navijača na utakmice, potrebno je imati povijest obračuna navijačkih skupina, što Osijek i CSKA nemaju. Zato će jedino ograničenje oko dolaska gostujućih navijača biti broj ulaznica, koji će im biti osiguran - rekao je Ante Polić, direktor stadiona Gradski vrt, ali i čovjek koji je uvijek zadužen za brigu o osječkim navijačima kada se ide na gostovanja.

Uglavnom, posve je izvjesno kako bijelo-plavi u Sofiji neće biti sami. To je gostovanje koje pripada u red onih na koji su u radijusu da se može na njih otići u jednom danu, a to znači kako će osječku momčad u Bugarskoj pratiti lijepa brojka navijača. U Sofiju će se ići organizirano preko navijačke Udruge Kohorta, a postoje još neke inicijative koje su organizirale put na prvi susret 2. pretkola Europske lige u Sofiju. Naravno, iako se to ne preporučuje, ima onih koji put planiraju u osobnom aranžmanu. Za sve oblike putovanja prema Bugarskoj postoji određena sigurnosna procedura. Zbog toga NK Osijek poziva sve one koji imaju namjeru nazočiti utakmici na stadionu Bugarska armija da se što prije jave direktoru stadiona Anti Poliću na broj telefona 099/39-66-418. Njemu se mogu postaviti sva pitanja vezana uz sigurnosne aspekte putovanja i naravno o načinu nabave ulaznica.

Nema dvojbe kako će za NK Osijek susreti protiv CSKA biti najveći sigurnosni izazov otkako su se vratili na europsku scenu. Dolazili su na osječki stadion u većem broju navijači Luzerna, Austrije Beča i Rangersa, ali oni nisu izazivali takvu mobilizaciju kakva će se dogoditi kada u Osijek stigne navijačka vojska bugarskog kluba. D.Keler
BUGARIMA ZA UZVRAT 700 ULAZNICA
Iako se uzvratni susret 2. pretkola Europske lige između Osijeka i CSKA u Gradskom vrtu igra 1. kolovoza, pripreme za njega već su počele. Naravno, naglasak je na sigurnosnom aspektu u kojemu će i osječka policija imati pune ruke posla oko prevencije neželjenih događaja prije, tijekom i nakon utakmice. Prema informacijama s kojima raspolažemo, za navijače CSKA bit će osigurano 700 ulaznica za sjevernu tribinu, koja je i inače rezervirana za gostujuće fanove. Iz Sofije dolaze vijesti kako uopće nema dvojbe da će sve raspoložive ulaznice za uzvrat biti rasprodane. Jedino što bi moglo eventualno odvratiti navijače CSKA od dolaska u Osijek jest izrazito nepovoljan ishod prvog susreta.
Ante Polić

direktor stadiona Gradski vrt

- Kako bi se od UEFA-e tražila zabrana dolaska gostujućih navijača na utakmice, potrebno je imati povijest obračuna navijačkih skupina, što Osijek i CSKA nemaju
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini