Sport
NK SLAVONAC IZ TENJE NA NOVOM POČETKU

Josipu Mihaljeviću povjerena reanimacija 80-godišnjaka
Objavljeno 18. srpnja, 2019.

Nakon povijesnog tenjskog dosega plasmana među državne čevrtoligaše uslijedio je pad! Slobodan, jer Tenjci su u protekle dvije sezone isto toliko puta ispadali iz lige, pri čemu je posebice bolno bilo proljetno, kada je Slavonac uvjerljivo završio na posljednjem mjestu Prve osječko-baranjske nogometne lige. Nanizavši 16 poraza te na zatvaranju iznenadivši favoriziranu osječku Olimpiju, što, međutim, nije popravilo ukupni mučni dojam.

Momčad se, naime, permanentno osipala te znala igrati i bez potrebnih 11 igrača, a osamljeni čelni čovjek Marko Golek nije imao snage promijeniti taj trend u koji se uklopio i egzodus gledatelja. Golek je ponudio ostavku koja je prihvaćena te će Tenjce u novi početak, povesti Josip Mihaljević, koji je izabran za predsjednika kluba na nedavnoj Izbornoj skupštini. Najbliži suradnici bit će mu dopredsjednik Zdravko Spajić i tajnik Nikica Jukić, koji će zajedno s nogometnim čovjekom Mihaljevićem biti prvi operativci potpomognuti s još deset članova mlade Uprave mahom sastavljene od bivših igrača. Nakon preuzimanja kormila Mihaljeviću će upravo prva zadaća biti vratiti domaće igrače i gledatelje na igralište "Adica".

- Doista je tužno bilo gledati u kojem smjeru klizi klub koji egzistira 80 godina! Uprava je spala na jednog čovjeka, igrači su se razbježali na sve strane, a gledatelji ignorirali utakmice Slavonca. Ispadanje stoga u Drugu županijsku ligu bila je logična posljedica, ali vjerujemo da je taj silazni trend zaustavljen i treba se očekivati novi uspon tenjskog nogometa. Prvi i najvažniji korak je već načinjen jer se u klub vratilo pregršt igrača i u seniorskom pogonu ima ih sada 23. Sve domaći, tenjski dečki, kakav će permanentno biti naglasak jer želimo stvoriti okruženje za naše mještane kojih je približno osam tisuća. Kadrovski potencijal, dakle, postoji, kao i određene potrebe, pa smo stoga i osnažili školu na čijem je čelu provjereni Vlado Mihaljević. Ivici Vuki ponovno smo ukazali povjerenje vođenja prvog sastava koji će imati zadaću vratiti netom izgubljeni natjecateljski status. Za to postoje sve pretpostavke, počevši od bitno pojačanog igračkog kadra koji će i nadalje voditi kapetan Ivica Musa, a asistirat će mu povratnička braća Maleta te Mijić koji se s malog nogometa prebacio na veliki. I ostali su novopridošli, odnosno povratnici na sličnoj razini, čemu treba dodati da su u svlačionici ostali oni koji mogu ispuniti aktualnu klupsku ambiciju - kazao je mladi, ali i relativno iskusni novopečeni predsjednik Mihaljević, koji je itekako praktički involviran u sve ono što treba i čini nogometni klub. A Tenjci to namjeravaju ponovno biti obećavši da će se sljedećeg ljeta na školskom igralištu igrati malonogometni turnir koji je ovoga, zbog tranzicije i posljedično organizacijskih problema, izostao. Trener, pak, Vuka ne očekuje izostanak seniora kojima je sutra (subota) u 9.30 sati zakazao prozivku na igralištu "Adica".

Dražen Lekšan
“ADICA” DOBIJA NOVO, PUNO LJEPŠE RUHO
Radni uvjeti u Tenji su vrlo dobri, a još će se pospješiti kada bude završena gradnja započetog objekta na “Adici” koji će imati 400 kvadrata uporabnog prostora, od kojeg će četiri biti komforne svlačionice te isto toliko prostorija za ostale potrebe. Očekuje se i ekipiranje škole nogometa sa sadašnjih 65 na stotinjak polaznika Svi su ti planovi u domeni mogućnosti, odnosno većina ih je već i realizirana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike