Sport
JUNIORSKO SP U RUKOMETU

Hrvatski juniori bolji i od Brazila
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Izabranici Davora Dominikovića u Pontevedreu su nakon slavlja u prvom kolu skupine C protiv Kosova (23:17) jučer u drugom dobili i Brazil sa 33:29 (16:17) te tako napravili novi korak prema što boljoj poziciji u osmini finala.

No nije dobro počelo za naše juniore, koji kao da su zaspali na otvaranju susreta, što su Brazilci znali iskoristiti. Na krilima svoje pobjede protiv Portugala na otvaranju, Brazil je kažnjavao propuste u našoj obrani, kao i nekoliko isključenja, koja su prilično lako dijelili španjolski suci. U 15. minuti rezultat je bio 10:6 za Brazil, a kao što taj rezultat i sugerira, puno toga nije funkcioniralo u igri hrvatske reprezentacije. Ipak, od tog trenutka počeo je i povratak naših juniora, koji su u četiri minute serijom od 5-0 nakon brze kontre Frana Milete preokrenuli rezultat u vodstvo od 12:11. Završnica prvog poluvremena protekla je u igri gol na gol, na vodstvo Brazila uzvraćali su hrvatski rukometaši, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću za Brazil (17:16).

Još je u prvim minutama nastavka situacija na terenu bila slična, a potom je kontrolu nad rezultatom počela preuzimati Hrvatska. Velike zasluge za to pripadaju i vrataru Ivanu Erešu, koji je u drugom poluvremenu izludio Brazilce brojnim obranama, među kojima i većeg broja zicera. S igračem manje, Ivan Martinović u 37. zabio je za 22:20 Hrvatske, a tri minute potom bilo je i "plus tri" (24:21). Kod 25:23 Ereš je obranio sedmerac te inicirao novu mini seriju naših, u kojoj su Filip Vistorop s dva pogotka te Martinović s jednim u 47. minuti povećali na najvećih pet razlike (28:23). Ponovo je Ereš povezao dvije obrane, nakon kojih je Šarac u 51. zabio za 30:25 i već je tada bilo jasno kako povratka Brazila u susret neće biti.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Vistorop s osam pogodaka, Martinović i Mileta zabili su po šest, a Ereš je na kraju završio s 12 obrana te je izabran i za igrača utakmice. Kod Brazila su najviše zabili Joao Santos (8) i Guilherme Torriani (6), a Lucas Santos imao je 13 obrana.

U 3. kolu Hrvatska u petak (18.30) igra protiv Mađarske. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike