Regija
VIROVITIČKI GIMNAZIJALCI IZVRSNI NA DRŽAVNOJ MATURI

Maturantica Dea Tomeković je među najboljima iz engleskog i matematike
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
VIROVITICA - Gimnazija Petra Preradovića Virovitica još se jednom dokazala kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj i škola koja daje vrhunski obrazovane mlade ljude. Nakon završene državne mature, ta srednja škola ima odlične rezultate. Ima i najbolju maturanticu iz engleskog jezika B razine u Hrvatskoj. Dea Tomeković ispit je riješila bez greške, 100 posto. Osim toga, Dea je i u matematici B među tri posto najboljih u državi. Ta je maturantica bez obzira na odlične rezultate, na koje je ponosna, i dalje čvrsto na zemlji.

- Engleski jezik mi je oduvijek išao tako da mi nije trebala nekakva posebna priprema. Iako sam očekivala peticu, nisam se baš zamarala time, taj mi rezultat nije bio toliko važan jer mi je za fakultet trebao samo prolaz iz obveznih predmeta. Što se tiče matematike, nije baš bilo najbolje, ali zadovoljna sam ocjenom. Moram priznati da sam sretna rezultatima, odradila sam maturu najbolje kako sam znala i eto, bilo je dobro. Hvala svim profesorima tijekom školovanja koji su mi pomogli, i čestitam svim svojim kolegama maturantima na odličnim rezultatima na maturi - rekla je Dea, koja zna što hoće i uspjela je upisati željeni studij.

- Upisala sam Fakultet prehrambene tehnologije u Osijeku, to mi je bila i želja i eto, sada malo odmora pa onda novi, drugačiji, studentski život. Ono najljepše školsko doba je prošlo, no sada stiže još ljepše, studentsko, tako da zapravo jedva čekam početak prvog semestra - vedro gleda u budućnost odlična učenica, maturantica Dea Tomeković.

Inače, čak 22 maturanta, od njih 97, nalazi se među pet posto najboljih u državi po riješenosti jednog, dva, tri ili čak četiri ispita državne mature: Informatika, Engleski jezik, Matematika, Fizika, Hrvatski jezik, Likovna umjetnost, Politika i gospodarstvo, Biologija, Kemija, Psihologija.

U svim ispitima maturanti Gimnazije Petra Preradovića Virovitica postigli su iznadprosječan uspjeh u odnosu na državni prosjek. Na maturu je ove godine izišlo približno 34.000 maturanata. Maturanti Gimnazije Petra Preradovića i ove su godine uspješno položili obvezne i izborne ispite državne mature te upisali željene fakultete.

- Većina naših maturanata upisala je svoj prvi izbor. Kao i svake godine, upisali su vrlo atraktivne studijske programe: Medicina, Dentalna medicina, Rehabilitacija, Fizioterapija, Biotehnologija i istraživanje lijekova, Biologija i kemija, Socijalni rad, Veterinarska medicina, Sestrinstvo, Radna terapija, Biotehnologija, Nutricionizam, Biologija, Prehrambena tehnologija, Aeronautika - modul kontrolor leta, Arhitektura i urbanizam, Građevinarstvo, Šumarstvo, Matematika i računarstvo, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Strojarstvo, Računarstvo, Građevinarstvo, Grafička tehnologija, Kineziologija, Glazbena pedagogija, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Engleski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Pedagogija, Informatologija, Psihologija, Pravo, Novinarstvo, Antropologija, Germanistika, Lingvistika, Povijest, Pravo i drugo - poručili su i iz virovitičke Gimnazije, a među čestitarima bio je i ravnatelj Gimnazije Kristijan Gostimir, koji je budućim studentima zaželio puno uspjeha u daljnjem obrazovanju. V. Grgurić
Od 97 maturanata njih 22 nalazi se među pet posto najboljih u državi na maturskim ispitima
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike