Mozaik
KAZALIŠNA ADAPTACIJA FILMA

Paul McCartney radi na mjuziklu “Divan život”
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Sir Paul McCartney priopćio je da radi na svojem prvom mjuziklu te je trenutačno u završnoj fazi pisanja pjesama za glazbenu kazališnu adaptaciju filma Franka Capre iz 1946. "Divan život", čija se premijera očekuje koncem 2020. McCartney piše glazbu i radi na tekstu zajedno s britanskim dramatičarom Leejem Hallom, koji je napisao scenarij za film "Billy Elliot" te s Eltonom Johnom supotpisuje istoimeni mjuzikl, a autor je i biografskog filma "Rocketman" o Eltonu. Producent je Bill Kenwright.

Film Franka Capre "Divan život" (It‘s a Wonderful Life), s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi čovjeka kojega je napustila sreća te ga na sam Badnjak od samoubojstva spašava anđeo čuvar, postao je jedan od najpoznatijih i najemitiranijih filmova svih vremena i obožavani božićni klasik.

- Nikada me nije posebno privlačilo pisanje mjuzikala, ali nakon što smo se Bill i ja našli i popričali s Leejem Hallom, nekako mi se učinilo da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno. "Divan život" je univerzalna priča s kojom se svi možemo poistovjetiti - kazao je McCartney, koji je već napisao sedam pjesama za svoj prvi mjuzikl.

- Te vas pjesme vode nekamo kamo niste očekivali da ćete otići. Zvuče jednostavno, ali to je varljivo - rekao je Kenwright.

Zajedno s Johnom Lennonom, McCartney potpisuje neke od najpoznatijih i najdugovječnijih pjesama u povijesti pop-glazbe. Od raspada Beatlesa 1970. objavio je više od 25 studijskih albuma, uključujući pet albuma originalne klasične glazbe. H
Najčitanije iz rubrike