Mozaik
MARKO KUTLIĆ

Živim i vjerujem da se sve događa s nekim razlogom
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Sa “Samo ljubav” proglašen je najboljim debitantom Splitskog festivala

Split, odnosno Splitski festival, ove je godine dobio novog najboljeg debitanta. Njime je proglašen Marko Kutlić koji se publici predstavio pjesmom "Samo ljubav".

Ovo je bio prvi Markov nastup na Prokurativama, a sudeći prema dojmovima i reakcijama, ne i posljednji. Marka šira publika najbolje poznaje kao jednog od brojnih mladih talenata u sjajnom showu "A strana" Hrvatske televizije. Prije svoje solokarijere Marko je bio frontmen popularnog boy benda Pravila igre. Posljednjih nekoliko mjeseci nemoguće ga je izbjeći u radijskom eteru kojim je ovladao zahvaljujući prekrasnoj baladi "U zagrljaju spašeni", duetu sa svojom djevojkom Nelom Đinđić, koju smo također mogli gledati u "A strani".

Nastupom i lijepim priznanjem na Splitskom festivalu, Marko je nastavio svoj iznimno uspješan niz nagrada, potvrdivši status najperspektivnijeg mladog izvođača koji već sada ima fenomenalnu samostalnu karijeru. O svemu tome popričali smo s Markom...

Kakav je bio osjećaj prvi put nastupiti na Splitskom festivalu?

- Dok sam izvodio svoju pjesmu na Prokurativama, od prvog do zadnjeg takta nosio osjećaj neopisive radosti.

Želju da nastupim na Splitskom festivalu dobio sam prošle godine gledajući nastupe našeg Olivera, a tek kada sam nastupio shvatio sam zašto je to bila njegova najdraža pozornica. Nisam čovjek od nagrada, ali lijepi je osjećaj. Splite moj, hvala ti na svemu!

Je li pjesma ciljano pisana za ovaj festival, ili si ju odabrao i kako?

- Pjesmu je napisao dvojac Marko Vojvodić i Igor Ivanović ciljano za mene i za Splitski festival, dečki su me kupili sa stihom: "Čudno je vrijeme svi nekud žure, a sreću ne vide". Kad sam čuo taj stih više nije bilo dvojbe da je ta pjesma za mene.

Na Splitskom festivalu nagrađen si za najboljeg debitanta. Što ti znači ta nagrada?

- Nisam neki čovjek od nagrada, ali osjećaj je stvarno lijep, jer to je jedan pokazatelj da si na nekom dobrom putu, a još je ljepše kada ništa ne očekuješ, a nešto dobiješ. Meni je najveća nagrada ona koju mi je dala publika svojim pljeskom na prepunim Prokurativama, drago mi je da su ljudi osjetili tu ljubav koju pjesma nosi.

Iako si vrlo mlad, imaš iza sebe već bogat život: nastupanje u Pravilima igre, pjevanje u showovima HRT-a i uspješnu solokarijeru. Postoji li nešto što bi promijenio da možeš, ili si zadovoljan kako te vodio tvoj put?

- Ne postoji ništa što bih promijenio. Živim i vjerujem da se sve događa s nekim razlogom. Ne bih promijenio ni jedan trenutak svog života i zahvalan sam dragom Bogu na svemu što mi je dao.

Publika te pamti po nastupima u "A strani", posebice po izvedbama Oliverovih pjesama i balada drugih velikana. Po čemu ti najviše pamtiš "A stranu"?

- “A stranu” pamtim po puno lipih stvari. Najviše po tome što sam na snimanju emisija upoznao osobu s kojom sada dijelim sve. Mnogo sam toga naučio i imao priliku raditi s najboljim produkcijskim timom u Hrvatskoj, a i šire, i pjevati uz najveća imena hrvatske glazbe. Bilo je to jedno neopisivo i nezaboravno iskustvo i jako sam sretan što ga sada imam. Otkrio sam toliko glazbe za koju nisam znao da postoji, a duh mi se obogatio, jer sam osjetio jednu čistu emociju slušajući neke pjesme dva posebna pjevača Olivera Dragojevića i Davorina Popovića (Indexi).

Nije tajna da si u sretnoj vezi s kolegicom Nelom Đinđić, s kojom pjevaš i hit-duet "U zagrljaju spašeni". Kako je bilo raditi na duetu s tako bliskom osobom? Jeste li se baš u svemu složili, ili je ipak bilo kompromisa?

- Raditi s Nelom jako je lako, jer njen ego je jako mali, a osim toga, to je najveći privilegij koji imam u ovom poslu. Kad ju slušam kako pjeva osjećam se kao da lebdim rajskim proplancima. Rijetke su situacije kada se nas dvoje ne složimo oko nečeg, jer smo na istim frekvencijama.

Kakvi su tvoji planovi za ljeto?

- Planovi za ljeto su završiti prvi soloalbum koji bi trebao izići krajem listopada, svirati koncerte koje imam i malo se odmoriti na našoj predivnoj obali.

Kako se voliš odmarati ljeti i gdje?

- Iako sam čovjek koji se rodio na kontinentu, 600 km od obale, kad god dođem na more osjećam se kao da sam došao doma. Ljeti nastojim biti što bliže moru, jer to najviše volim. Volim tu tišinu, miris bora i zvuk valova. Dalmatinska obala je moje najdraže mjesto za odmor, ove godine to su Split, Brač i Silba.

Tanja Kvorka
 
album
TREBA IZAĆI KRAJEM LISTOPADA
Najčitanije iz rubrike