TvObzor
ANGRY BIRDS FILM 2

Ekipa animiranog hita zajedno s UN-om u akciji sprječavanja klimatskih promjena
Objavljeno 19. srpnja, 2019.

Naše najdraže ljute ptičice i zelene svinje udružile su snage s Ujedinjenim narodima u hvalevrijednoj akciji naziva ActNow – kampanji koja govori o ozbiljnosti klimatskih promjena te poziva na njihovo sprječavanje. Ovo nije prva ovakva suradnja Angry Birds tima s UN-om i UN zakladom. Još 2016. pokrenuli su uspješnu #AngryBirdsHappyPlanet suradnju koja se ove godine nastavlja. U kampanji ActNow ptice su se morale ujediniti sa svojim starim neprijateljima, svinjama, kako bi proširile svijest o individualnim akcijama koje mogu spriječiti klimatske promjene.


Tijekom trajanja kampanje ekipa Angry birds filma 2, zajedno s glumcima iz originalne verzije filma poticat će i educirati građane kako da u svom svakodnevnom životu malim koracima učine velike stvari za sprječavanje klimatskih promjena, i to koristeći ActNow Bot – novi inovativni UN-ov online alat za klimatske promjene.


"Klimatske promjene već danas utječu na naš svijet bez obzira na to gdje živimo", rekao je Maher Nasser iz odjela za globalne komunikacije UN-a. "Upravo se klimatskim akcijama - izgrađenima na suradnji unutar i između zajednica - možemo suočiti s klimatskom krizom. Zahvalni smo Angry birds timu što su ponovo dali svoj glas ovakvoj akciji te su pravi primjer kako svatko može pridonijeti i da je svaka akcija važna."


Koristeći naprednu umjetnu inteligenciju (AI), ActNow Bot potpuno je interaktivni chat bot koji se nalazi na UN-ovoj web-stranici (un.org/ActNow) i koji se povezuje s korisnicima te im predlaže svakodnevne akcije koje se mogu poduzeti kako bi se očuvala okolina. Rezultati svake završene akcije se zbrajaju kako bi se potaknuli i drugi da se uključe u kampanju, kao i da se pošalje poruka svim liderima u vladama i poslovanju da građani žele djelovati na klimatske promjene. Sve akcije bit će predstavljene tijekom klimatskog summita Ujedinjenih naroda u New Yorku u rujnu 2019. godine. Ljute ptice i svinje bit će na raspolaganju korisnicima za prvo preuzimanje ActNow Bot-a na web-stranici od 23. do 30. srpnja, potičući korisnike na akciju svojim individualiziranim prijedlozima.


"Stvarno smo ponosni što Ujedinjeni narodi i Angry birds nastavljaju raditi na klimatskim pitanjima zajedno kampanjom #AngryBirdsHappyPlanet‘‘, rekao je producent filma John Cohen. "Čak i naše voljene ptice i svinje ostavljaju svoje razlike po strani i udružuju se za ovaj veliki cilj. Svi se moramo udružiti kako bismo pomogli u stvaranju održivijeg svijeta i sretan sam što će Angry birds imati priliku pomoći u širenju ove univerzalne poruke."


Novi prijatelji, ptice i svinje, okupili su se jučer u Ujedinjenim narodima kako bi proslavili pokretanje ove kampanje. Sve detalje oko jučerašnjeg događaja te preuzimanje aplikacije potražite na UN-ovoj web-stranici http://bit.ly/2LOQPC6.

Animirani hit Angry Birds film 2 u hrvatska kina stiže 8. kolovoza.n (N.K.)
SINOPSIS
Ovaj put neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje, koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju formirati svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, Žutinu sestru, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom, kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni supertim koji će spasiti njihove domove.
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike