Sport
HAJDUK MIRAN UOČI UZVRATA

Ne dolaze nam u Split nekakvi ribari, nego jedna posve normalna momčad
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Splitski Hajduk prvi je od četiri hrvatska predstavnika krenuo u europsku sezonu. Uspješno, nakon što je prošlog tjedna na Malti svladao Gziru United sa 2:0 u prvom susretu 1. pretkola Europske lige. Nije to bilo blistavo izdanje Splićana, igralo se po velikoj vrućini, što je sigurno utjecalo na njihovu izvedbu, kao i činjenica da je i taj susret praktički iskorišten kao pripremni, s obzirom na vrlo rani start sezone.

No najvažnije je napravljeno, a ta dva gola viška morala bi garantirati miran večerašnji uzvrat na Poljudu (20 sati), kada će momčad Siniše Oreščanina odigrati i prvi susret pred svojim navijačima. Naravno, očekuje se i bolje izdanje te polako uvođenje u europski ritam odigravanja dviju utakmica tjedno, jer Hajduk u nedjelju kreće i u HNL-u, kada dočekuje Istru 1961.

- Slažem se da je taj susret bio zagrijavanje za sezonu, jer sada nam kreće euroritam. To znači manje treninga, više utakmica i puno putovanja. Sve to iziskuje veći roster, tako da ću ovoga tjedna podijeliti minutažu igračima. Ne podcjenjujući pritom borbu za europski koeficijent. Vjerujemo u ovaj roster i igrače koje imamo. Pozitivna je atmosfera, idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da će sve biti dobro - rekao je na presici Oreščanin, ne otkrivši sastav za Maltežane, no jasno istaknuvši kako su bez obzira na komfornost situacije sve misli još uvijek isključivo usmjerene njima, a ne Puljanima, koji dolaze u nedjelju.

- Fokus je samo na Gziri, tek nakon tog susreta okrećemo se Istri 1961. Naravno da u svakoj novoj utakmici očekujemo korak prema boljoj izvedbi. Nismo imali previše informacija o Gziri uoči prvog susreta, samo šture, i ta nam je utakmica dobrodošla.

Ne treba ih podcjenjivati, ne dolaze nekakvi ribari, nego normalna momčad, koja je i tamo imala priliku i zahtijeva taktičku pripremu. Čeka nas normalna utakmica, taman za stanje u kojem smo sada. Pokušat ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu, neovisno o sastavu.

U debiju za Hajduk Ivan Dolček na Malti se odmah upisao u strijelce, što mu je dalo dodatno ohrabrenje i za poljudsku premijeru.

- Velika je stvar istrčati ovdje i sretan sam zbog toga. Kao i zbog pogotka u debiju. Ostvarili smo dobar rezultat, ali ne smijemo podcijeniti suparnika, nego moramo odraditi posao do kraja i još jednom pobijediti. Pristup nam mora biti kao da je u prvom susretu bilo 0:0 - poručio je Dolček. G. Roguljić
Široki Brijeg u Kazahstanu po pothvat
Osim što moraju dovršiti svoj dio posla u 1. pretkolu Europske lige, Splićani će danas doznati i suparnika u sljedećem. Tamo će igrati protiv bolje iz ogleda albanske Teute i latvijskog Ventspilsa, a Latvijci u uzvrat ulaze s velikih 3:0 iz prvog susreta. Težak posao čeka Široki Brijeg, koji je kod kuće izgubio 2:1 od kazahstanskog Kairata te će u Almatyju pokušati napraviti pothvat. Lagan posao trebao bi imati drugi BiH premijerligaš Zrinjski, koji sa 3:0 iz Makedonije dočekuje Akademiju Pandev. Slično odrađivanje očekuje i škotski Rangers, za koji igraju Borna Barišić i Nikola Katić, koji na Ibroxu ugošćuje gibraltarski St. Joseph’s s prednošću od 4:0.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku