Sport
IZ BIJELOG BRDA U VELIKU GORICU

Patrik Periša: U BSK-u sam spoznao koliko vrijedim, sad u Gorici želim nadogradnju
Objavljeno 18. srpnja, 2019.

Iz Čepina preko Bijelog Brda u Veliku Goricu, i to u klub s prvoligaškim nogometnim predznakom, jer je Gorica već drugu sezonu član elitnoga hrvatskoga razreda u kojem je prošle sezone bila najugodnije iznenađenje. Slično kao bjelobrdski BSK u drugoligaškoj državnoj konkurenciji gdje se zadržao unatoč skepsi šire javnosti.

Ona je, zapravo, prisutna već desetljeće, odnosno otkako je počeo uspon toga kluba s krajnjeg istoka Hrvatske koji je većinu od 84 godina postojanja proveo u (naj)nižim ligama. Proteklih desetak godina BSK je među tercetom vodećih, točnije najkvalitetnijih klubova Slavonije i Baranje. BSK će i u nadolazećoj sezoni sigurno drukčije izgledati, ali ispunjen ponosom jer je još jedan igrač stekao ime u toj sredini i domogao se najviše državne scene.

Počeo s pet godina
Ovoga ljeta taj je dječački san dosanjao Patrik Periša, kojem je, praktički, nogometni put davno bio zacrtan. S navršene, naime, nogometno najpotentnije 23 godine već se 18 aktivno družio s čarobnom "bubamarom":

- Već sam s pet godina aktivno trenirao u Čepinu, iz kojeg sam pet godina poslije došao u školu Osijeka. Prošavši sve selekcije i u juniorskom uzrastu prvi put napustio Gradski vrt. Došao sam u BSK i pod paskom trenera Davora Rupnika ponovno skrenuo pozornost Osijekove struke koja me angažirala za njihovu drugu momčad. Bez prave, međutim, prigode, tako da je ta epizoda trajala samo tri mjeseca, nakon čega sam procijenio da u Bijelom Brdu mogu najbolje napredovati i ostvariti ono o čemu sam maštao kada sam prvi put zakoračio na igralište pokraj čepinske Uljare. Nakon Rupnika momčad je preuzeo Denis Krstanović, koji je kormilario proteklom drugoligaškom sezonom u kojoj sam definitivno sazrio i spoznao da vrijedim za najvišu scenu. Predsjedniku Vukoviću te trenerima Rupniku i Krstanoviću stoga zahvaljujem što su vjerovali u mene podignuli me na razinu koja mi je bez pomoći menadžera, ali uz golemu višegodišnju potporu moje obitelji, donijela potpisivanje ugovora s Goricom - rekao je Periša, koji je taj čin odradio jučer točno u podne kada je prisegnuo na jednogodišnju vjernost prvoligašu uz mogućnost produljenja toga profesionalnog ugovora.

Na desnom beku
Ponajprije poticajnog jer se taj desni bek tek treba etablirati na najvišoj državnoj sceni nakon što se samozatajno, s plejadom drugih, ovoga ljeta htio svidjeti treneru Sergeju Jakireviću. Poslije dva tjedna trener Gorice procijenio je da je Patrik potencijal za njegovu momčad za koju bi mogao debitirati već u subotu, kada će njegov novi klub ugostiti zaprešićki Inter.

- Iako sam službeno pristupio tri dana prije početka prvenstva, ipak ću kandidirati za momčad na njegovu startu. Bit ću, vjerojatno, na klupi i prva alternativa za desni bok ako će trebati moje kvalitete. Primarno u moći ponavljanja u oba smjera, ali uz agresivnost i brzinu bez koje se, praktički, danas ne može igrati ozbiljan nogomet. Takav sam status definitivno dosegnuo, ali sam svjestan da se tek trebam dokazati i graditi karijeru. Stepenicu po stepenicu, koje sam do sada temeljito svladavao vjerujući u sebe što me sigurno neće napustiti ni u budućnosti koja će isključivo ovisiti o meni. Uz zdravlje i malo sreće nadam se da ću u Gorici steći dodatnu nadogradnju te u dogledno vrijeme načiniti novi iskorak u karijeri. Vrijeme je na mojoj strani, poput strpljenja, jer bez njega, uz permanentno prisutno samopouzdanje, ne bih došao u prigodu kakvu svi koji počinju igrati nogomet sanjaju, ali ju mnogi ne dobivaju. Nadam se da pruženu neću ispustiti - zadovoljno i čvrsto na zemlji Patrik je otvorio novo poglavlje karijere čije se najljepše stranice tek trebaju ispisati...

Dražen Lekšan
Patrik Periša

nogometaš Gorice

Zahvaljujem predsjedniku BSK-a Vukoviću te trenerima Rupniku i Krstanoviću što su vjerovali u mene te me podignuli na razinu koja mi je bez pomoći menadžera, ali uz golemu potporu moje obitelji, donijela potpisivanje ugovora s Goricom
Možda ste propustili...

TRZAVICE NA IO ŽNS I NS OSIJEK

Galić i Bodražić napustili sjednicu

RUKOMETAŠICE OSIJEKA VRATILE SE TRENINZIMA

Dobrodošao povratak prije ljetne pauze

Najčitanije iz rubrike