Sport
IZBORNA SJEDNICA HTS-A

Dio Slavonaca se bunio, Babić ostaje predsjednica
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Nikolina Babić ostaje na čelu Hrvatskog teniskog saveza! Na redovitoj izbornoj sjednici Skupštine HTS-a Babić je jučer u Zagrebu dobila novi četverogodišnji mandat za vođenje naše krovne teniske organizacije do 2023. godine. Dio Slavonaca ponovno je bio protiv njezina imenovanja, ali je pri glasanju ostao u manjini.

Babić je na čelo Saveza došla u lipnju prošle godine, kad je jednoglasno izabrana za nasljednicu Franje Lukovića, koji je podnio ostavku, a kao vršitelj dužnosti predsjednika mijenjao ga je Petar Mirić. Tada je 45-godišnja Čakovčanka zapravo izabrana na predsjedničku dužnost do kraja mandata koji je imao Luković. U srijedu je dobila novi mandat, a većinom glasova izabani su i članovi ostalih tijela Saveza. Upravnom odboru dodana su tri nova člana, a to su Mate Matić, Jasmina Bajić i Filip Fantoni kao predstavnik zagrebačkog TK iTeam. Upravni odbor je u novom sastavu odmah nakon zasjedanja Skupštine održao prvi sastanak, na kojem je za novog izvršnog direktora HTS-a izabran Vlatko Jovanoski.

Predsjednica HTS-a najavila je skoro otvaranje novog Regionalnog teniskog centra u Zadru te istaknula kako će Savezu u prvom planu biti podrška igračima, klubovima i reprezentacijama.

Skupštinari su većinom glasova prihvatili izvještaj o radu HTS-a, kao i financijski izvještaj za 2018. godinu, a ustanovljeno je i pet novih odbora za sportske aktivnosti HTS-a, zbog usklađivanja sa Zakonom o sportu. Odbori će okupljati županijske teniske saveze te biti logistička i organizacijska potpora.

- Ponovo je bilo nepravilnosti, mi smo protiv ove lakrdije, posebice protiv novih odbora za sportske aktivnosti HTS-a, koji nisu u skladu sa Zakonom o sportu - poručili su nakon skupštine iz Teniskog saveza Osječko-baranjske županije. I. Li.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike