Sport
PATRICK RAFTER

Ako sam morao izgubiti, onda najbolje od Gorana
Objavljeno 17. srpnja, 2019.

PATRICK RAFTER


Patrick Rafter u utorak je stigao u Umag, sinoć je odigrao ekshibicijski meč protiv Gorana Ivaniševića, i to na teniskom stadionu koji nosi ime pobjednika Wimbledona iz 2001. To veliko finale od prije 18 godina u All England Clubu bila je nezaobilazna tema i u Umagu, a Rafter se još jednom podsjetio kako je u meču za wimbledonski naslov, u trileru od pet setova, izgubio od Gorana, a dobro se i našalio.


- Prilikom ulaska u vašu zemlju policajac me tražio autogram, možda je dobro da sam izgubio to finale od Gorana jer me taj poraz učinio zvijezdom u Hrvatskoj - našalio se simpatični Australac, koji je prvi put posjetio Lijepu Našu. Nakon meča s Goranom u Umagu ne vraća se kući, nego nastavlja godišnji odmor na Korčuli i u Dubrovniku.
Rafter je jednom kazao kako želi Gorana udariti u trbuh svaki put kada on spomene Wimbledon.

Prošlo je 18 godina pa je razočaranje zbog tog poraza valjda popustilo.
- Samo sam se šalio. Volimo jedan drugome otežavati situaciju i to je vjerojatno samo jedna od stvari koje sam rekao. Igrat ćemo ponovno, igrali smo već jedan protiv drugog vjerojatno deset puta otkad smo se umirovili, na različitim mjestima diljem svijeta. Mnogo ljudi želi nas vidjeti kako igramo jedan protiv drugog, igramo na nož i želimo pobijediti, iako smo sad samo umirovljeni tenisači. Rafter u karijeri ima dva Grand Slam naslova, oba osvojena na US Openu. U finalu Wimbledona bio je dva puta i oba izgubio. Priznaje da mu je poraz 2001. od Gorana jako teško pao.
- Emotivno je bilo užasno, jer Wimbledon je posebno mjesto za mene i znao sam da mi je to posljednja šansa. I kad dođete tako blizu, teško je kad vam netko to oduzme. Da sam izgubio uvjerljivo, bilo bi drukčije. Valjda bi bilo lakše. Ali mislio sam da ću ga pobijediti. Imao sam uspjeha protiv njega u mečevima koje smo prije igrali. Nisam mislio da će se dogoditi da on na kraju slavi i osvoji naslov, to razočaranje je boljelo jer sam uoči meča nekako osjećao da ću dobiti. No, ako sam morao od nekog izgubiti, nema bolje osobe za to od Gorana Ivaniševića. I. Liović