Regija
ŽUPAN GALIĆ OBIŠAO RADILIŠTA

Za dvije ceste 28 milijuna kuna
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
CERNA - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u pratnji ravnatelja Uprave za ceste VSŽ-a Željka Galića i suradnika obišao je lokalnu cestu Prkovci - Babina Greda u izgradnji i dionicu županijske ceste kroz naselje Cerna, koja je u rekonstrukciji.

- Najveći projekt Županijske uprave za ceste ove je godine izgradnja lokalne ceste 46017 od Prkovaca prema Babinoj Gredi, koja je vrlo zahtjevna jer se radi o 11,2 kilometra. To je i financijski najznačajni projekt "težak" oko 20 milijuna kuna i financiran je iz kreditnih sredstava - rekao je ravnatelj Galić, dodavši kako će se stanovnicima naselja Kladavac konačno ostvariti dugogodišnja želja da kroz svoje naselje dobiju asfalt.

Radovi su počeli 3. srpnja, izvodi ih vinkovačka tvrtka Cestorad i trebali bi završiti do kraja ove godine. ŽUC je vlastitim sredstvima 3. srpnja krenuo i s rekonstrukcijom županijske ceste 4221 od Cerne do Babine Grede, odnosno dionice kroz Cernu u dužini od 3,2 kilometra. Vrijednost radova je 7,7 milijuna kuna, a tvrtka Strabag trebala bi ih završiti u roku od 90 dana.

- Ovo je jedan kamenčić u mozaiku slaganja prometa u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Cesta Prkovci - Babina Greda iznimno je bitna za ovaj dio naše županije, posebno za općine Ivankovo, Babinu Gredu, Stare Mikanovce, Drenovce, Vođince, Jarminu. Taj dio županije treba povezati s autocestom i ljudima koji će koristiti ovu cestu omogućiti kvalitetniji, bolji život. Ona ima i gospodarsku važnost jer se na ovom pravcu radi melioracijski kanal, trasa budućeg kanala Dunav - Sava, radi se i na proizvodnji tople vode u Babinoj Gredi, električne energije i ljekovitih bazena. Tu su i projekti navodnjavanja - kazao je župan Galić. Napomenuo je da su od iznimnog značenja za razvoj poljoprivredne proizvodnje dva projekta izgradnje sustava navodnjavanja, ukupne vrijednosti oko 72.000.000 kuna, a to su Sopot - Vinkovci, Rokovci (navodnjavat će 730 hektara) i Blata - Cerna (oko 500 hektara).

Na radilištu dionice ceste kroz Cernu župana i ravnatelja ŽUC-a dočekao je načelnik Cerne Goran Begović koji je izrazio zadovoljstvo realizacijom vrlo vrijednih projekata u toj općini. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike