Regija
BELIŠĆE UVODI NOVE DEMOGRAFSKE MJERE

Za djecu bez mjesta u vrtiću financijska pomoć do 1000 kn
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
BELIŠĆE - Nakon Odluke o besplatnom vrtiću, Grad Belišće odlučio se za novu demografsku mjeru: financijsku pomoć obiteljima u kojima su oba roditelja zaposlena, a čija djeca nisu ostvarila pravo upisa u vrtić.

Ovaj korak Grad Belišće napravio je zbog toga što je u matični vrtić u Belišću i područni u Gatu upisano ukupno 202 djece, a ostalo je neupisano 60-ak djece, ne samo zbog kriterija nego i zbog pedagoških standarda.

- Donijeli smo stoga odluku da pomognemo prije svega onim roditeljima koji su oboje zaposleni, a čija djeca nisu mogla biti upisana u vrtić. Takvim će roditeljima Grad Belišće mjesečno isplaćivati iznos do 1000 kuna kako bismo im omogućili lakše pronalaženje rješenja za skrb i čuvanje njihove djece - pojasnio je gradonačelnik Burić, napominjući da će se i taj problem u budućnosti nastojati riješiti projektom gradnje područnog vrtića u Bistrincima kapaciteta do 80 djece.

Zasad, analizirajući obiteljske prilike roditelja neupisane djece, usvojena je odluka da će Grad Belišće s 1000 kuna pomoći nalaženje odgovarajuće skrbi za osmero djece čija su oba roditelja zaposlena, te za jedno dijete koje u belišćanski vrtić nije moglo biti upisano zbog nedostatka kadrovskih kapaciteta potrebnih za zdravstvene potrebe određenog djeteta, a u idućoj će godini u proračunu za ovu namjenu biti osigurano 100.000 kuna, najavljeno je. L. Aničić
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike