Regija
ZAVRŠETAK RADOVA U ZAGREBAČKOJ ULICI

Riješen problem sigurnog prilaza OŠ Dore Pejačević
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
NAŠICE - Novom obnovom ulica riješeni su dugogodišnji problemi sigurnosti prilaza Osnovnoj školi Dore Pejačević, ali i lakši prilaz Općoj županijskoj bolnici Našice. Završne radove u Zagrebačkoj ulici, kojima slijedi još samo uređivanje prilaza osobnim kućama, obišli su gradonačelnik Našica Josip Miletić, ravnatelj Opće županijske bolnice Hrvoje Šimić, ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić te drugi dužnosnici iz Grada i projektanti. Zajedno su obišli novosagrađene pješačke staze, parkirališna mjesta i prošireni kolnik.


- Na zadovoljstvo svih građana možemo potvrditi da će ulica uskoro zasjati u punom sjaju, onako kako smo i planirali. Zahvaljujem svima onima koji su sudjelovali u ovom projektu, od pripremanja pa do same provedbe. Želim zahvaliti i na sufinanciranju Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću, koji su uložili 270.000 kuna, te Ministarstvu graditeljstva i našem sugrađaninu Zdravku Vukiću, koji su pomogli također s 270.000 kuna, dok su ostatak do 1,4 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekta, pokrila sredstva Grada Našica - rekao je gradonačelnik Josip Miletić.


Uz ovu rekonstrukciju obnovu je Grad proširio i na okolne ulice. Tako je u sklopu pojačanog održavanja grada uređena i staza između Radićeve i Zagrebačke ulice, ali i dio Ulice Vatroslava Lisinskog. Gradonačelnik je najavio skorašnji početak radova u Radićevoj i Tavanačkoj ulici, koji će biti realizirani do kraja ove godine, "a time ćemo kompletno urediti ovaj dio grada". Uz to, Miletić je zahvalio i svim sugrađanima jer su imali strpljenja za sve prometne poteškoće prouzročene radovima.


Zahvalnost u smislu brige za učenike iskazala je ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić istaknuvši da je sada najvažniji problem riješen.


- Ovom obnovom ulice dobili smo pješačke staze, siguran put, i vjerujem da će djeca to poštovati. Nadamo se i da ćemo ovim rasteretiti prostor ispred škole, gdje su nam roditelji dovozili i čekali djecu, jer dobili smo i parkirališni prostor - kazala je Falamić.
- Ovo je veliko zadovoljstvo i za korisnike bolničkih usluga, kojih je svakim danom sve više. Naše se gravitacijsko područje, sukladno razvoju i napredovanju bolnice, povećava pa postoje potrebe i za većim brojem parkirališta, ali i boljim prilazom ustanovi - rekao je Hrvoje Šimić te s ponosom najavio nova velika ulaganja u bolnicu. I. Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike