Osijek
DIZAJNERSKA INICIJATIVA

Iskustva Marka Jovanovca: Od priče do slikovnice
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Kako se odmoriti od dizajna ako ste radoholičar i radite 10 sati dnevno? “Nađite srodan hobi i od njega stvorite dodatan posao na kojem se odmarate od dnevnog posla”, savjetuje Marko Jovanovac, partner i kreativni direktor u osječkoj agenciji Symbol za grafički i digitalni dizajn te digitalni marketing. Hobi se nakon nekoliko godina paralelnog rada uz dizajn spojio kao integralni dizajnersko-ilustrativan izričaj. Iza njega su dvije objavljene dječje slikovnice u suradnji sa Zoranom Maljkovićem i Mozaik knjigom, uz hrpu drugih objavljenih (i nagrađivanih) radova.

Kakav je proces opremanja slikovnice od prvog čitanja teksta do otisnutog primjerka u rukama? Sve uspone i padove, pogreške i uspjehe, bez filtera, saznajte na predavanju “Od priče do slikovnice”, u četvrtak, 18. srpnja, s početkom u 18 sati u kavani Gradski vrt (Divaltova ulica 14).

Ovo predavanje drugo je u nizu događanja Dizajnerske inicijative Osijek (DIO) koja će služiti kao platforma za

jačanje dizajnerske scene i organizaciju edukativnih sadržaja – radionica, predavanja i panela.

Predavač Marko Jovanovac rođen je u Osijeku, gdje je završio III. gimnaziju te Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nakon diplome, otvara dizajnerski studio Marivo u Osijeku iz kojeg širi dobar dizajn. Od ove je godine partner i kreativni direktor studija Symbol, gdje radi za klijente u području kulture, sporta, izdavaštva te EU projektne domene. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike