Dome slatki dome
SAVJETUJEMO: ODRŽAVANJE AUTOMOBILA

Čisto, sjajno i zaštićeno vozilo kao "iz salona"
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Jedino što vam osim proizvoda treba jest - kanta s vodom, a već po ispiranju nastupa efekt tek navoštenog i zaštićenog vozila

Sonax kao proizvođač automobilske kozmetike nije potrebno posebno predstavljati, a kako je riječ o lideru u ovom području na svjetskoj razini, odabir Sonax proizvoda često možete smatrati i najboljim mogućim izborom.


U velikom asortimanu fokus smo ovaj put stavili samo na: Sonax Xtreme Wash+Seal, Sonax Xtreme Spray+Seal, Sonax Xtreme Cleaning & Dry Cloth i Sonax Microfibre sponge. Primijetit ćete kako proizvodi nose oznaku Xtreme, a kod Sonaxa to znači da pružaju najbolje mogućnosti i performanse. Pa krenimo redom. Sonax Xtreme Wash+Seal proizvod je kojim ćemo oprati našeg limenog ljubimca, ali i u istoj radnji nanijeti prvi sloj zaštite. Ako ste u prilici, za ovu namjenu svakako se poslužite visokotlačnim peračem, ili ako vam nije pri ruci sve radnje možete obaviti na obližnjoj samoposlužnoj praonici. Jedino što vam osim proizvoda treba jest - kanta s vodom. Nakon što smo uz pomoć mlaza vode uklonili svu vidljivu nečistoću s vozila, nastupamo s pranjem uz moć Sonax Xtreme Wash+Seal. U kantu s deset litara vode dovoljno je uliti samo pola mjerice šampona. Mjerica je praktično smještena s donje strane, dok je i otvaranje boce također izvedeno praktično bez čepa, a doziranje lako uz pomoć integriranog lijevka. Kako je riječ o visokoučinkovitom sredstvu, dovoljna je samo ovako mala količina. Sredstvo učinkovito uklanja svu nečistoću s vozila, čak i onu tešku, poput tragova soli, vodenih ostatak, kukaca. Nakon pranja, za što nam je poslužila odlična Sonax Microfibre sponge (spužva s mikrovlaknima), auto smo isprali s mlazom vode. Već po ispiranju vozila nastupa efekt tek navoštenog i zaštićenog vozila, odnosno pucanja vode. Osim toga, ovaj šampon podiže sjaj i produbljuje boju na automobilu čineći ga „kao iz salona“.

Sonax Xtreme Spray&Seal predstavlja novu generaciju brzih „spray sealanta“ koji omogućuju zaštitu površine za doslovce - nekoliko sekundi.


Marin Režić
Zaštita u sekundi
Nakon pranja (dok je vozilo još mokro), na njega nanosimo Sonax Xtreme Spray+Seal. Spray&Seal predstavlja novu generaciju brzih „spray sealanta“ koji omogućuju zaštitu površine za doslovce nekoliko sekundi. Naime, Spray&Seal koristi se kada je vozilo još uvijek mokro, nanosi se na površinu uz lagano prskanje te se površina ispere čim prije kako ne bi došlo do sušenja – i to je to, vozilo je zaštićeno te površine imaju hidrofoban efekt, a osim vode s vozila će bježati i ostala prljavština. Osim zaštite će pružiti i visoki sjaj.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike