Mozaik
MOTOVUNSKI FESTIVAL GOSTUJE U BUZETU

Najbolji europski dječji filmovi i premijere
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Uoči skorašnjeg početka Motovun Film Festival od 18. od 21. srpnja gostuje u Buzetu, s projekcijama nekih od najboljih europskih dječjih filmova ove sezone, ali i s motovunskim pretpremijerama za odrasle. Program Buzz@teen donosi i filmove koji se bave temama koje su važne mladima, ali i one o aktualnim društvenim pitanjima. Prikazat će se dva filma koji se bave mladim hakerima: prvi hrvatski kratki SF za djecu "Hangar 8" Ratimira Rakuljića te danski "Haker" Poula Berga. Kao apsolutni favorit dječje publike tu je nizozemski film "Moje neobično ljeto s Tess", koji je dobio posebno priznanje festivala u Berlinu. Švedski film "Sune i Sune" problematizira ljubomoru, njemačko-luksemburški "Nevidljiva Sue" govori o djevojčici koja je u stanju postati nevidljivom, a njemački "Jako jako daleko" približava problem izbjeglica. Poljsko-latvijski animirani film "Jakob, Mimi i brbljavi psi" podsjeća na to koliko je važno braniti zelene površine, dok su najmlađima namijenjeni norveški "Farma domaćih životinja", njemački kratki film "Ribica" te dvije epizode Profesora Baltazara.

Održat će se i četiri pretpremijere s festivala: poljska romantična komedija "Juliusz", američka komedija "Podržite djevojke", slovačka drama "Nek bude svjetlost", i kanadska komedija "Djevojka mog brata".

Sve projekcije za najmlađe bit će u 18 sati, u kinu Muzej, i besplatne su, dok se ulaznice za večernje projekcije u Kapetanovom kinu i na Pjacaletu kupuju u uredu Turističke zajednice Grada Buzeta. H
Najčitanije iz rubrike