Mozaik
HEADLINERI CMC FESTIVALA U SLAVONSKOM BRODU

Prljavo kazalište na Slavonija festu
Objavljeno 18. srpnja, 2019.
Obilježit će 40 godina od prvog albuma i 30 godina od koncerta na Trgu bana Jelačića

Prljavo kazalište jedan je od headlinera 4. CMC 200 Slavonija festa, koji će se održati u Slavonskom Brodu 30. i 31. kolovoza ove godine.

Prljavci su ujedno i prvo ime s kojim je započelo predstavljanje ovogodišnjeg bogatog festivalskog programa koji će i ovaj put biti smješten u prekrasnoj tvrđavi Brod. Kad je u pitanju Slavonski Brod, Prljavci ga pamte po lijepim sjećanjima i zanimljivim anegdotama. Upravo se ime ovog benda našlo na plakatu 3. Rock maratona 1990. godine, gdje su izveli tada svoj najveći hit "Mojoj majci". Zahvaljujući suradnji CMC televizije, Grada Slavonskog Broda i Turističke zajednice grada, Rock maraton je ponovno aktiviran 2016. godine.

Od samog početka djelovanja Prljavog kazališta, jednog od najdugovječnijih bendova naših prostora, u Slavonskom Brodu nastupili su nekoliko puta. Sjećamo se 2009. godine i nastupa u povodu Dana grada, a nekoliko godina prije toga uz njih se veže i jedna anegdota. Naime, prilikom njihova nastupa u ovom gradu na Savi jedan mladić je htio zaprositi djevojku, ali neuspješno. Bilo je to prvi put da prosidba na jednom njihovom koncertu nije uspjela, ali su Prljavci ublažili neugodan trenutak za ovog mladića svojim pjesmama.

Na 4. CMC 200 Slavonija festu obilježit će i 40 godina od prvog albuma, "Prljavo kazalište" (1979.), ali i 30 godina od kultnog koncerta na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji je najavio novu Hrvatsku. "Mojoj majci", odnosno popularno nazvana "Ruža hrvatska", postala je kultni hit koji je i danas najvažniji dio njihova repertoara. Uz nju, brodskom Tvrđavom odzvanjat će i drugi veliki hitovi: "Sve je lako kad si mlad","Kiše jesenje", "Kao ja da poludiš", "Pisma ljubavna", "Heroj ulice", "Tu noć kad si se udavala", "Mi plešemo", "Ne zovi mama doktora", "Marina", "Lupi petama", "Zaustavite zemlju" i druge.

Imali smo ih prilike čuti i na velikom koncertu prošle godine na Stadionu u Kranjčevićevoj pred 35 tisuća posjetitelja, a koji je sniman i objavljen na dvostrukom CD-u i Blu-rayu za Croatia Records. Bio je to nažalost i posljednji veliki koncert njihova dugogodišnjeg basista Dubravka Voriha, koji je nedavno napustio ovaj svijet, a od publike se oprostio izvedbom hita Bena E. Kinga "Stand By Me".

Mladen Bodalec, Jasenko Houra, Tihomir Fileš, Damir Lipošek Kex, Jurica Leikauff i Marko Karačić za kraj CMC 200 Slavonija festa pripremit će pravi spektakl.

- Svirali smo već u tvrđavi Brod i radi se o jednom reprezentativnom ambijentu, a i vuku nas lijepe uspomene iz Slavonskog Broda. Veseli me što će Slavonija imati jedan nezaboravan događaj i mi ćemo dati sve od sebe da to bude prava večer rock and rolla. Ovaj koncert dio je velike turneje kojom obilazimo Hrvatsku i susjedne države, a kulminacija će biti u Areni Zagreb krajem godine - najavio je novi susret sa slavonskom publikom Mladen Bodalec, frontmen Prljavog kazališta. Na 4. CMC 200 Slavonija festu Prljavo kazalište nastupit će u subotu, 31. kolovoza.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA (DORF)

"Putnici" autorice Tine
Šimurine najbolji je film

2

1. GUMIRANJE - DRAVA RIVER FEST 2019.

7 km bicikliranja šumom i 9
km plutanja Dravom na gumi

3

PROSLAVA 35 GODINA ALBUMA “DAS IST WALTER”

Zabranjeno pušenje u Splitu 18. pa u Zagrebu 19. listopada