Svijet
TUŽITELJSTVO U MOSTARU ISTRAŽUJE ZLOPORABE

Istraga o poslovanju Aluminija
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Hercegovačko-neretvansko Županijsko državno odvjetništvo sa sjedištem u Mostaru vodi istragu u šest različitih predmeta o zloporabama i kaznenim djelima u posrnulom mostarskom divu Aluminiju, kojima je navodno tvrtka oštećena za više desetaka milijuna eura, priopćila je u utorak ta institucija i odbacila tvrdnje da je izložena političkom pritisku.

U posljednjih mjesec dana članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar podnijeli su još dvije kaznene prijave uglavnom protiv predstavnika bivših uprava kompanije i nadzornih odbora. "Pojedini predmeti su u ovom državnom odvjetništvu formirani na temelju prijava zaposlenika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvješća Financijske policije Federacije BiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima su uglavnom članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar", navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskog Županijskog državnog odvjetništva. Objašnjava se kako su pojedini predmeti u fazi istrage te da na njima radi više državnih odvjetnika. "Postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji te određenih vještačenja‘‘, navodi se u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da je izloženo političkom utjecaju kako bi istrage dovelo do kraja. Mostarski Aluminij prošloga tjedna isključen je s naponske mreže zbog dugova koji su dosegnuli 200 milijuna eura. H
Možda ste propustili...

I KREMLJ KAŽE DA JE TURSKA AKCIJA U SIRIJI "NEPRIHVATLJIVA"

Zbog ofenzive u Siriji SAD uveo sankcije Turskoj

U NEREDIMA STRADALO NAJMANJE SEDMERO LJUDI

Čile produljuje izvanredno stanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRITANSKI ODLAZAK OPET SE ODGAĐA?

EU će još malo pričekati s odlukom o odgodi Brexita

2

JAVNO ZDRAVLJE

Njemačka priprema obvezu cijepljenja protiv ospica

3

U NEREDIMA STRADALO NAJMANJE SEDMERO LJUDI

Čile produljuje izvanredno stanje