Svijet
TUŽITELJSTVO U MOSTARU ISTRAŽUJE ZLOPORABE

Istraga o poslovanju Aluminija
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Hercegovačko-neretvansko Županijsko državno odvjetništvo sa sjedištem u Mostaru vodi istragu u šest različitih predmeta o zloporabama i kaznenim djelima u posrnulom mostarskom divu Aluminiju, kojima je navodno tvrtka oštećena za više desetaka milijuna eura, priopćila je u utorak ta institucija i odbacila tvrdnje da je izložena političkom pritisku.

U posljednjih mjesec dana članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar podnijeli su još dvije kaznene prijave uglavnom protiv predstavnika bivših uprava kompanije i nadzornih odbora. "Pojedini predmeti su u ovom državnom odvjetništvu formirani na temelju prijava zaposlenika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvješća Financijske policije Federacije BiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima su uglavnom članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar", navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskog Županijskog državnog odvjetništva. Objašnjava se kako su pojedini predmeti u fazi istrage te da na njima radi više državnih odvjetnika. "Postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji te određenih vještačenja‘‘, navodi se u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da je izloženo političkom utjecaju kako bi istrage dovelo do kraja. Mostarski Aluminij prošloga tjedna isključen je s naponske mreže zbog dugova koji su dosegnuli 200 milijuna eura. H
Možda ste propustili...

PETERO POGINULIH, STRAHUJE SE DA JE BROJ MNOGO VEĆI

Erupcija vulkana na Novom Zelandu

SVE VIŠE ZAHTJEVA ZA ISPIS

Odriču se masovno državljanstva BiH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PODIGNUTE OPTUŽNICE ZA UBOJSTVO OLIVERA IVANOVIĆA

Policajci skrivali i uništavali dokaze

2

DOGOVORENA JE RAZMJENA ZAROBLJENIKA DO KRAJA 2019. GODINE

Ukrajina i Rusija postigle sporazum o prekidu vatre

3

OČEKUJU 800.000 LJUDI

Francuski sindikati opet izlaze na ulice