Svijet
TUŽITELJSTVO U MOSTARU ISTRAŽUJE ZLOPORABE

Istraga o poslovanju Aluminija
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Hercegovačko-neretvansko Županijsko državno odvjetništvo sa sjedištem u Mostaru vodi istragu u šest različitih predmeta o zloporabama i kaznenim djelima u posrnulom mostarskom divu Aluminiju, kojima je navodno tvrtka oštećena za više desetaka milijuna eura, priopćila je u utorak ta institucija i odbacila tvrdnje da je izložena političkom pritisku.

U posljednjih mjesec dana članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar podnijeli su još dvije kaznene prijave uglavnom protiv predstavnika bivših uprava kompanije i nadzornih odbora. "Pojedini predmeti su u ovom državnom odvjetništvu formirani na temelju prijava zaposlenika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvješća Financijske policije Federacije BiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima su uglavnom članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar", navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskog Županijskog državnog odvjetništva. Objašnjava se kako su pojedini predmeti u fazi istrage te da na njima radi više državnih odvjetnika. "Postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji te određenih vještačenja‘‘, navodi se u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da je izloženo političkom utjecaju kako bi istrage dovelo do kraja. Mostarski Aluminij prošloga tjedna isključen je s naponske mreže zbog dugova koji su dosegnuli 200 milijuna eura. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOŠE VIJESTI ZA PREDSJEDNIKA SAD-A PRIJE PREDIZBORNE DEBATE

Trump u dvije godine platio samo 750 dolara poreza na dobit, a zaradio je milijune

2

U SUKOBU POGINULO NAJMANJE 16 OSOBA

Armenija i Azerbajdžan u totalnom ratu

3

CHRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING

BiH je nemoguća za upravljanje