Sport
PATRICK RAFTER STIGAO U UMAG

Veselim se Umagu i svemu što me još čeka u Hrvatskoj
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
U Umagu je sve spremno za večerašnji ekshibicijski meč dviju teniskih legendi - našeg Gorana Ivaniševića i Australca Patricka Raftera. Nakon 18 godina i nevjerojatnog finala Wimbledona 2001., u kojem je Goran nakon drame i pet setova pobijedio Raftera, večeras će opet zaigrati jedan protiv drugoj. Nije trava u All England Clubu, ali jest umaška zemlja, a dva veterana ponovo će ukrstiti rekete. Ne igra se za bodove i titulu, bit će to pravo prijateljsko odmjeravanje, ali bit će ih lijepo vidjeti opet.

Obojica ponavljaju “imamo nekoliko kilograma viška, nismo tako dobri i brzi kao nekada, ali dat ćemo sve od sebe kako bi gledatelji uživali”. I ne treba sumnjati da će tribine teniskog stadiona u Umagu, koji nosi ime pobjednika Wimbledona 2001., imati u čemu uživati. Majstori uvijek ostaju majstori, makar su već godinama u mirovini.

- Jako sam sretan što sam nakon 30-satnog leta napokon u Umagu. Sjajno je ponovo vidjeti Gorana i posjetiti ovo mjesto, koje je još ljepše nego što mi ga je opisao. Ne veselim se samo Umagu nego i onome što me čeka nakon ekshibicije u Hrvatskoj. Nakon meča planiram provesti nekoliko dana u Dubrovniku i na Korčuli - izjavio je Patrick Rafter, koji je jučer stigao u Istru te poslijepodne odradio trening u Umagu.

Australski tenisač koji je dva puta osvojio US Open, još dvaput igrao finale Wimbledona te 1999. bio i prvi igrač svijeta najavio je što gledatelji mogu očekivati od današnje ekshibicije.

- Iako nismo baš u nekoj velikoj formi, siguran sam da će se svima svidjeti što će na terenu dobiti od nas! I dok se nestrpljivo čeka večerašnja ekshibicija dvaju nekadašnjih asova, na ATP-u u Umagu prva dva dana na rasporedu su bili susreti 1. kola. U ponedjeljak su počeli mečevi glavnog ždrijeba i - odmah iznenađenje. U turniru više nema branitelja naslova, Talijana Marca Cecchinata, koji ponovo nije našao recept za Slovenca Aljaža Bedenea, koji je pak nakon sat i 20 minuta slavio sa 6:3, 6:2 i otišao u 2. kolo. Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i u svih sedam pobijedio je Bedene. Cecchinato je lani na zemlji igrao fantastičan tenis, prvo je u Roland Garrosu priredio senzaciju i zaustavio Novaka Đokovića, a onda došao u Umag i osvojio naslov. Talijan je ove godine daleko od lanjske formi, uz to je morao na Bedenea, koji mu nikako ne leži i nije se dugo zadržao u turniru. Prolaz u 2. kolo osigurao je i Čeh Jiri Vesely, koji se namučio protiv 453. tenisača svijeta, Nijemca Cedrik-Marcela Stebea. U meču koji je trajao tri sata Vesely je slavio sa 7:6 (5), 3:6, 7:6 (2). Hrvatski tenisač Nino Serdarušić za nastup je dobio pozvnicu organizatora i opravdao je pobijedivši u 1. kolu argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija sa 6:3, 6:3. To je Serdarušiću i prva ATP pobjeda u karijeri.
I. Liović
Goran i Patrick u Umagu će obilježiti “punoljetnost” svoga legendarnog finala Wimbledona 2001.
Najčitanije iz rubrike