Sport
MODRI PREDSTAVILI NOVOG IGRAČA

Moubandje: Dinamo je klub sličan PSG-u
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Hrvatski nogometni prvak Dinamo u utorak je predstavio novo pojačanje, 29-godišnjeg švicarskog reprezentativca Francoisa Moubandjea, koji je bez odštete došao iz francuskog Toulousea.


Moubandje igra na poziciji lijevog braniča, rođen je u Kamerunu, ali mu se obitelj ubrzo preselila u Švicarsku, gdje je nogometnu karijeru počeo u Servetteu. Dogurao je do reprezentacije s kojom je nastupio na Euru 2016. i na SP-u lani u Rusiji, a čak šest godina nosio je dres Toulousea odigravši za taj klub 132 utakmice.


- Došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj. Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener Bjelica inzistirao je da dođem pa sam sretan što sam konačno stigao ovamo. Vjerujem da je to bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka - kazao je Moubandje, koji će u Dinamu nositi broj 19, a navodno će zarađivati plaću od 600 tisuća eura godišnje.
- Dobili smo iskusnog igrača na lijevom boku, Moubandje iza sebe ima nekoliko sezona u Prvoj francuskoj ligi, reprezentativac je Švicarske. Kvalitetan je igrač, pravi profesionalac i vrlo dobra osoba, što su meni uvijek najvažnije stvari. Karakter mora biti pravi, a sve informacije govore kako je Moubandje baš takav. Njegove igračke kvalitete vidjeli smo u brojnim utakmicama - kazao je na predstavljanju trener modrih Nenad Bjelica. I. Li.
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike