Sport
ZAVRŠILA STANKA ZA NK ZRINSKI

Labak koordinator struke, Grnja vodi seniorsku momčad
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Klub je aplicirao prema europskim fondovima uz pomoć kojih bi trebao potpuno obnoviti i osuvremeniti svoju “Baru”

S pripremnim aktivnostima za novu prvenstvenu sezonu počeli su nogometaši Zrinskog, nakon što su u premijernoj, prošloj sezoni, zauzeli osmo mjesto u konkurenciji 16 klubova! Plasman Jurjevčana u gornji dom je zadovoljavajući nakon što su tijekom sezone oscilirali u rezultatskom smislu.

Prošlosezonski debitantski doseg Zrinskog ostvario je povratnik na klupu Antun Labak, a klub stalno bilježi uspon i itekako je poželjna sredina iz koje gotovo nitko ne želi otići, a dok bi mnogi rado došli. Tako je uoči ovotjednog službenog početka priprema čak 25 igrača, uključujući 12 Brazilaca, pokušalo obući dres toga hrvatskog trećeligaša, ali što će poći za rukom samo nekolicini, budući da se struka ostalima zahvalila.

Promjena na klupi
U njoj je, u međuvremenu, došlo do rotacije te će na čelu seniorske momčadi biti Robert Grnja, a asistirat će mu Krešimir Galić, dok će Labak biti koordinator svih klupskih kategorija kojih je sve više, a i sve su brojnije. Labak se, međutim, uvodno osvrnuo na proteklu sezonu:

- Na krilima plasmana u viši razred te pojačani iskusnim stoperom Pranjićem i brazilskim napadačem Dos Santosom, uz značajan doprinos dokazanoga Denisa Pintarića koji je zaključao vrata, bili smo uvodno najugodnije iznenađenje trećeligaškog natjecanja kojem je glavna značajka izjednačenost momčadi. Pretpostavljao sam da ćemo teško zadržati vrh tablice, ali da nećemo biti pri njemu nisam sumnjao, jer imamo potencijal za to. Ulaz u viši i nedvojbeno jači razred bio je pun nepoznanica tako da smo se u startu bazirali na rezultat čije bi nam ostvarenje potom omogućilo mirniju i komforniju situaciju. Tako je i bilo, jer je status osiguran već nakon, praktički, dvije trećine jesenskog dijela sezone te smo počeli razmišljati o sljedećima. Zimus nam je iz Brazila došao i Moises, ali se i on kao Dos Santos ozlijedio, međutim, njihovi izostanci nisu bili jedini tako da smo morali davati prigodu igračima iz drugog plana. Više, zapravo, od planiranoga jer smo postupno htjeli uvoditi mlade koji će predstavljati klupsku budućnost, posebice jer su pogledi usmjereni prema gore te povratak u lokalno okruženje, odnosno ispadanje iz trećeligaškog društva više ne dolazi u obzir. Okolnosti i orijentacija posljedično su donijeli nešto slabije rezultate, iako nas je tada sreća posve napustila, pa je momčad osvojila manje bodova nego što je zaslužila igrama na travnjaku. U završnici su se rezultati stabilizirali i na kraju smo završili kao osim, a s tim plasmanom mi smo zadovoljni. Slično kao i spoznajom kakav potencijal imamo u kadru s naglaskom na domaći, koji bi uskoro trebao biti okosnica - u dahu je Labak elaborirao proteklu sezonu.

Uređenje Bare
Usporedno misleći na sljedeću koja bi u Jurjevcu trebala predstavljati značajan zaokret u kontekstu vrlo ambiciozne sredine. Čelnici su napore u tome smislu davno već načinili u simbiozi s vrhuškom Općine Punitovci iznjedrivši elaborat kojim bi se trebala povući sredstva iz europskih fondova te igralište "Bara" osuvremeniti za igranje utakmica koje su stepenicu, dvije iznad sadašnjih trećeligaških.

- Klub je krenuo u vrlo ambiciozne i zahtjevne projekte u čijem je kontekstu načinjena rotacija u trenerskom kadru. Zbog toga neće biti megalomanskih rezultatskih planova, ali nastojat ćemo izgraditi momčad koja će dulje vrijeme imati relevantnu trećeligašku ulogu - dodao je Labak.

Dražen Lekšan
Debitantska sezona bila vrlo dobra
U debitantskoj trećeligaškoj sezoni boje Zrinskog branili su sljedeći igrači: Pintarić, Stipanović, Burim, R. Kovačević, Hnatek (vratari), Fehir, Pranjić, Galić, Kukučka, Moises, Souza, Majdiš, Dos Santos, Bardales, Bagarić, Mihaljević, Matković, Šinko, Lukačević, Filipović, Begović, M. Kerovec, A. Kerovec, Čavar, Sudar, Barišić-Jaman, Stanušić, Kvesić, Penava, Bračko, Kujundžić, P. Kovačević, Živković, Marošević i Bokanović. Momčad je dobro odradila prvenstvo i na kraju završila na osmom mjestu ukupnog poretka, što su u klubu ocjenili kao - zadovoljavajući rezultat.
Budućnost
U jurjevačkoj školi nogometa aktivno je između 70 i 80 igrača, svih dobnih kategorija.

- Uz odgovarajući rad budućnost je, dakle, osigurana i treba očekivati daljnji uspon Zrinskog i jurjevačkog nogometa. Namjera je i vjerujemo da ćemo biti razvojni klub, poručuje Labak.
Robert Grnja novi je trener Jurjevčana, a asistirat će mu Krešimir Galić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike