Sport
JUNIORSKO SP ZA RUKOMETAŠE

Hrvatska na startu lako s Kosovom
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
Hrvatski juniori nadmetanje na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj počeli su uvjerljivom pobjedom protiv reprezentacije Kosova, od 23:17 (14:11). Naši su juniori na startu skupine C slavili s "plus 6", a bio je to susret koji je Hrvatska kontrolirala gotovo od samog početka do kraja.


Nakon uvodnih odmjeravanja snaga i posljednjeg vodstva Kosova na utakmici, u desetoj minuti (5:4), Hrvatska je preuzela kontrolu nad susretom i u nastavku više nije bilo nikakve neizvjesnosti. Izabranici Davora Dominikovića u 11. su minuti poveli sa 6:5, potom su u nekoliko navrata imali tri pogotka prednosti, a s "plus tri" su otišli i na odmor (14:11).


U drugom poluvremenu nastavilo se u sličnom ritmu, a kako je vrijeme odmicalo, tako je hrvatska prednost samo rasla. Naši mladi rukometaši su u 37. minuti otišli na šest pogodaka prednosti (19:13), a šest minuta prije kraja imali su najvećih osam razlike (23:15). Do kraja je Kosovo samo uspjelo smanjiti rezultat i ublažiti poraz, ali ni u jednom trenutku nije ozbiljnije ugrozilo veliku hrvatsku prednost.


U redovima mladih "kauboja" Filip Vistorop sjajno je vodio i razigravao svoje suigrače, ali i pogađao suparničku mrežu. Imao je stopostotnu realizaciju, 7 od 7, pa je izabran za igrača utakmice. Po četiri pogotka zabili su Fran Mileta i Ivan Martinović. Kod Kosova sedam je pogodaka zabio Jon Muqolli.
Hrvatska sljedeću utakmicu u skupini C SP-a igra u četvrtak, a suparnik je Brazil (18 sati). I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike