Regija
ZBOG ODOBRENIH PROJEKATA 3. REBALANS BELIŠĆANSKOG PRORAČUNA

Planiraju desetmilijunski centar za socijalne usluge
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
BELIŠĆE - Novoodobreni projekti Gradu Belišću vrijedni više od 35 milijuna kuna bili su glavni povod za ovotjedno izglasavanje trećeg rebalansa proračuna na sjednici Gradskog vijeća.Kako je vijećnicima potvrdio gradonačelnik Dinko Burić, proteklog tjedna Gradu su stigle službene odluke o financiranju nekoliko vrlo važnih projekata, na kojima je gradska uprava intenzivno radila. Riječ je, konačno, o uređenju Palače Gutmann (Belišćanima poznatijeg Paleja) i svih pripadajućih površina oko objekta te izgradnji biciklističke staze od Kitišanaca do Gata. Prvi čovjek Belišća naglasio je da je ova dionica odavno postala puno više od samo turističke rute - prije svega sigurnosno rješenje s obzirom na to da velik broj građana iz zapadnog dijela grada putuje upravo tom dionicom na posao i s posla. Tome treba dodati i završno opremanje gospodarske zone "Kod pruge" u Belišću, što sve zajedno iznosi više od 35 milijuna kuna ako se računaju samo prihvatljivi troškovi budući da je riječ o projektima koji su rađeni prije godinu i pol i za koje će zbog korekcije cijena zasigurno doći do revizije troškovnika.

Posebnu težinu cijeloj priči o novim projektima daje i činjenica da je Belišće kroz te odluke dobilo više od 25 milijuna kuna nepovratnih sredstava direktno iz fondova Europske unije. Osim toga, Gradu će biti na raspolaganju i sredstva iz Fonda za pomoć u praćenju ovih projekata na manje razvijenim područjima iz resornog ministarstva, što će dodatno smanjiti udjel Grada u njihovu financiranju.

Zanimljivo je istaknuti da je u treći rebalans proračuna ugrađen i novi projekt gradnje centra za socijalne usluge, vrijedan više od 10,3 milijuna kuna, za koji se uskoro očekuje raspisivanje natječaja, pa je Grad već izradio projektnu dokumentaciju kako bi i to spremno dočekali. Gradonačelnik Burić pojasnio je da je riječ o objektu koji se planira smjestiti u Ulici Antuna Gustava Matoša, na području gdje su nekada bile radničke barake, a koje su prošle godine srušene jer su bile u iznimno derutnom stanju, te dodao kako Grad ima veliku šansu proći na natječaju.
L. Aničić
Socijalni sadržaj
U budućem centru nalazit će se ne samo novi prostor za pružanje socijalnih usluga nego i apartmani, garsonijere ili privremeni stanovi za osobe koje će se naći u potrebi za njihov privremeni smještaj u suradnji s Centrom za socijalnu skrb.
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike