Regija
XVI. DANI SRPSKE NACIONALNE MANJINE

Povezuju stanovnike i obogaćuju život sela
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
KUĆANCI - U Kućancima su održani XVI. Dani srpske nacionalne manjine, kulturna, duhovna i sportsko-zabavna manifestacija, a u povodu seoske slave sv. apostola Petra i Pavla, koju je organiziralo Vijeće srpske nacionalne manjine Općine Magadenovac. Tijekom trodnevne manifestacije održan je glazbeni, sportski i folklorni program. Na Pavlov dan održana je liturgija u crkvi sv. apostola Petra i Pavla, polaganje vijenca ispred spomenika žrtava fašizma i večer folklornih skupina.

Posjetitelje i goste na početku programa pozdravio je Gojko Ćosić, predsjednik Vijeća srpska nacionalne manjine Općine Magadenovac. Istaknuo je kako je bitno međusobno povezivanje hrvatskog i srpskog stanovništa koje živi u selu i da je pri stvaranju ove manifestacije misao vodilja bila prezentacija kulture i tradicije te obogaćivanje društvenog života općine. Zahvalio je Općini Magadenovac na razumijevanju i suradnji te najavio da će se od sljedeće godine manifestacija održavati ujesen.

Protojerej Dragan Gaćeša, slatinski paroh, izrazio je zadovoljstvo održavanjem ovakve manifestacije u Kućancima koja pokazuje snagu različitosti i moć kulture koja spaja te pozvao na ponovno okupljanje 16. studenoga, kada će se u povodu 800 godina postojanja Srpske pravoslavne crkve održati posveta obnovljene crkve sv. apostola Petra i Pavla u Kućancima.

Načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković zahvalio je organizatoru te obećao i ubuduće pomoć u financiranju manifestacije.

Pjesmom i plesom predstavili su KUD Zora Silaš, KUD Prosvjeta Slatina i HKUD Biseri Slavonije Beničanci. S. Fridl
Možda ste propustili...

NA VANJSKIM JAVNIM PROSTORIMA

Županjci u gradu sada mogu besplatno surfati

VINKOVAČKA TRŽNICA

U subotu sajam i buvljak

ZBOG KORONE PRODAJA STALA TRI MJESECA

U 5 natječaja šator gotovo upola jeftiniji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARIJAN ŽIVKOVIĆ - PATRIČAR OŠTRO PROTIV RADNE NEDJELJE:

Svoje ću radnice autobusima dovesti pred zgradu Sabora

2

PLAN OPĆINE DRENJE ZA AKUMULACIJU

Izradili projekt plaže i hotela za Borovik

3

POTPISAN UGOVOR ZA RADOVE VRIJEDNE 27,1 MILIJUN KUNA

Autobusni kolodvor, gradski projekt desetljeća, sagradit će za najviše godinu dana