Regija
NIŠTA IM NIJE BILO TEŠKO

Nastavnici organizirani u volontersku grupu uljepšali školske prostorije
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Nastavnici Srednje škole Donji Miholjac, organizirani u volontersku grupu, odlučili su se angažirati na uređenju nekih zapuštenih prostora škole. Prvo je na redu bila zbornica, pa pojedine učionice, a onda je na red došao i hodnik.

Uz puno volje i truda, ali i znanja, vrijedni miholjački nastavnici učinili su školski prostor svježim, modernijim i ugodnijim za boravak učenika, nastavnika, stručnih službi i ostalih djelatnika. “Ideja je došla spontano i odaziv nastavnika bio je odličan na ovoj prvoj volonterskoj akciji koju smo organizirali da malo uljepšamo prostor škole. Nije nam bilo teško dogovoriti se tko će što raditi jer su svi bili spremni učiniti nešto da oplemenimo prostor u kojem borave učenici i nastavnici. Uklonili smo sve ono što je neupotrebljivo, stare sanduke prebojali, a obojali smo i zidove”, objašnjava Nenad Perić, ravnatelj SŠ Donji Miholjac. Umjesto tamnih, sivih zidova, nakon nastavničkog dobrovoljnog rada učionice, zbornica i hodnik postali su svijetlji i vedriji.

Potreban materijal, kaže ravantelj Perić, financiran je iz sredstava za redovno održavanje. “’Kupili smo boje i kistove, a radove sami izveli, tako da nas je to došlo puno jeftinije nego da smo angažirali majstore. Radili smo jedno poslijepodne kako bi prostor izgledao ovako. Ništa nam nije bilo teško učiniti i radili smo s užitkom”’, kaže Perić.

U planu su i nove volonterske akcije nastavnika u školi, ali i sudjelovanje u svima onima u gradu u kojima su potrebni dobrovoljci. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike