Regija
DOBRE VIJESTI ZA ORGANIZATORE

Novac regionalnim i lokalnim događanjima iz županijskog TZ-a
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
VIROVITICA - Uz predsjedanje župana Igora Androvića, ujedno predsjednika Turističke zajednce Virovitičko-podravske županije (VPŽ), održana je zajednička sjednica tijela TZ-a VPŽ-a - Skupštine i Turističkog vijeća. Govorilo se o novim zakonima koji se odnose na djelatnost sustava turističkih zajednica - Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakonu o turističkoj pristojbi i Zakonu o članarinama u turističkim zajednicama. Podsjetimo, Hrvatski je sabor 9. svibnja usvojio paket od tri nova zakona kojima se definira djelatnost sustava turističkih zajednica.

Dobre vijesti s ove sjednice stigle su za organizatore manifestacija. Županijski turistički vijećnici donijeli su odluku o raspisivanju javnog poziva za potpore regionalnim i lokalnim događanjima na području Virovitičko-podravske županije. Naime, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove je godine odustala od raspisivanja javnog poziva za potpore manifestacijama te tu svoju aktivnost i potporu prenijela na turističke zajednice županija. HTZ je pravoremeno obavijestio županije o ukupnom iznosu sredstava u tu svrhu za područja pojedinih županija i postavio uvjete o proceduri dodjele potpore manifestacijama. Potvrđeno je da je iznos navedenih potpora 130.000 kuna.

Na kraju sjednice pomoćnik direktorice Turističke zajednice VPŽ-a Josip Mikolčić izvijestio je nazočne o mnogobrojnim projektima Europske unije koje provodi Turistička zajednica, što kao nositelj, što kao partner na projektima drugih subjekata. Nove potpore bit će itekako značajne gradovima i općinama koje organiziraju velike manifestacije, a po kojima je, uz lokalnu sredinu, i Virovitičko-podravska županija nadaleko poznata. V.G.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSKUPLJI ČARDAK NA SVIJETU JE NA TRŽNICI BELI MANASTIR

Vlasnik čardaka i nadalje postavlja uvjete koje Grad ne može, a i ne želi ispuniti

2

NAKON TEŠKE OPERACIJE U AMERICI

Maleni Šimun uspio - prohodao je!

3

DARIJA PEROŠEVIĆ PONOS JE VALPOVA

Nakon što je dobila borbu za život, osvaja važne poduzetničke nagrade