Regija
SURADNJA ZAJEDNICE I VOJSKE NA OBNOVI STADIONA

Pripadnici 1. bojne Sokolovi Hrvatske vojske osvježili su izgled tribina i okoliša
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
NAŠICE - Na Gradskom stadionu u Našicama više od mjesec dana trajala je obnova tribine, travnjaka i okoliša prilikom obilježavanja 100 godišnjice kluba. Primjer je ovo odlične suradnje lokalne zajednice i vojske jer u obnovi su sudjelovali pripadnici 1. bojne Sokolovi Hrvatske vojske stacionirani u vojarni 132. brigade u Našicama. Vojnike je u ovoj aktivnosti nadgledao zapovjednik pukovnik Robert Poljak, koji je iznimno zadovoljan angažmanom vojnika, kao i još jednim suradnjom vojske i Grada.

- Ova, 2019. godina je godina vojne solidarnosti te, sukladno smjernicama ministra obrane i u suradnji s lokalnom zajednicom grada Našica i gradonačelnikom Josipom Miletićem, napravili smo nekoliko zajedničkih projekata. Mi kao Hrvatska vojska možemo dati određeni doprinos i pomoć u poboljšanju uvjeta života, rada i infrastrukture lokalne zajednice - rekao je Poljak te dodao da je zadovoljni brzinom i kvalitetom rada vojnika, ali i potvrdio da oni vole sudjelovati u ovim akcijama.

Radovi su uključivali bojenje ograde, obnovu sjedalica, popravljanje ograde te saniranje nogometnog terena. Uz to, najavili su i sljedeći projekt - sanaciju sportskog terena Srednjoškolskog centra Našice. Na predanom radu vojnicima je zahvalio gradonačelnik Josip Miletić.

- Prije svega moram zahvaliti pripadnicima Hrvatske vojske na velikom trudu u obnavljanju stadiona. Grad je osigurao sredstva za nabavu materijala, a vojska je tu uvelike pomogla, čime smo došli do značajne uštede. Uskoro kreće i uređenje srednjoškolskog igrališta u Našicama te se tako nastavlja kvalitetna suradnja lokalne samouprave i Hrvatske vojske. Također, koristim ovu prigodu da našem klubu čestitam 100. obljetnicu osnutka - rekao je gradonačelnik Miletić.

Svakako najponosniji na brojne godine djelovanja, ali i nedavna uspjehe Nogometnog kluba NAŠK, predsjednik je Ivan Keglević, koji o ovom projektu ima samo riječi hvale.

- Zahvalio bih Hrvatskoj vojsci koja je u proteklih mjesec dana radila na obnovi tribine i uređenju okoliša. Napravili su jako velik posao, za koji bi nama trebalo puno volontera i vremena. Također zahvaljujem gradonačelniku Josipu Miletiću i Gradu Našicama koji su osigurali materijal potreban za sanaciju te NEXE grupi na donaciji - rekao je Keglević.

Sugrađani su novouređeni stadion imali prilike vidjeti prilikom važne, slavljeničke utakmice protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama, gdje su, s izjednačenim rezultatom, pripreme počeli našički nogometaši. I. Ćosić
Grad Našice i Hrvatska vojska nastavljaju suradnju uređenjem srednjoškolskog igrališta
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike