Regija
U PETAK POČINJE FESTIVAL GLAZBE, RUHA I HRANE

Neki novi klinci i Hanka Paldum na Festivalu Tarda
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
DARDA - Sve je spremno za 4. Festival Tarda - Festival glazbe, ruha i hrane, jedne od rijetkih manifestacija baziranih na bogatom povijesnom nasljeđu. Festival će biti održan u petak i subotu (19. i 20. srpnja) u perivoju darđanskog dvorca Esterhazy. Organizira ga Udruga za ruralni turizam "Đola", uz pomoć turske Agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) te Općine Darda.

- Festival će okupiti brojne organizacije i inicijative s područja Baranje, Osijeka i Zagreba kako bi posjetiteljima kroz različite aktivnosti osuvremenjenog kulturno-zabavnog karaktera dočarali jedno povijesno razdoblje vezano uz vladavinu Osmanskog Carstva i priču koja govori o gradnji čuvenog Sulejmanovog mosta između Osijeka i Darde, a koji je završavao upravo kod perivoja dvorca Esterhazy - kažu u udruzi "Đola".

Dnevni program festivala počinje u 16 sati, kada će se paralelno održavati sajam, desetak kreativnih radionica, edukativna predavanja, izložbe, predstave, ponuda turskih jela i kahve, vožnje kočijom i čamcima, drugim riječima - za svakoga ponešto. Večernji program oba dana počinje od 21 sat. U petak će posjetitelje zabavljati bend "Neki novi klinci" (Balašević tribute bend), a vrhunac festivala subotnji je nastup dive sevdaha - Hanke Paldum. Tijekom festivala posjetitelje će zabavljati i duo H&M (Hranislava Mesarić i Milan Kliba), najpopularniji baranjski izvođači sevdalinki i evergreena, a predviđena su i brojna ugodna iznenađenja. I.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike