Osijek
SPEKTAKL CITY GAMES PRVI PUT U OSIJEKU

Kombinacija sporta i glazbe jamči zabavu za sve generacije
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Dogradonačelnik Boris Piližota obišao je jučer sa svojim suradnicima olimpijski bazen na Copacabani, mjesto koje će u nedjelju, 21. srpnja, biti domaćin sportsko-zabavnom spektaklu City Games. Riječ je o vrlo popularnom događaju koji je u deset godina postojanja održan čak 303 puta na 34 lokacije u 12 europskih zemalja. U nedjelju ćemo imati priliku vidjeti hrvatski polufinalni susret u kojemu će se ekipe boriti za jedno od dva mjesta koja vode u veliko finale na otoku Viru koje će se održati 20. kolovoza, a čije će pobjednik imati čast predstavljati našu zemlju na Europskom prvenstvu koje će se održati iduće godine u Sloveniji.

- Ovogodišnja novost koja će natjecanje zasigurno učiniti još zanimljivijim svakako je i atraktivna scenografija, a i same će igre biti dorađene. Na lijevoj obali Drave natjecat će se šest ekipa: Zagreb, Sisak, Mali Lošinj, Krk, Đakovo i Osijek. Svaka ekipa sastoji se od dvije ženske i četiri muške osobe. Pozivam sve naše sugrađane, posebno obitelji s djecom, da dođu u nedjelju na Copacabamu, jer ovo je nešto što još nisu imali priliku vidjeti u našem gradu - poručio je Piližota.

Potencijal ovog natjecanja prepoznala je i Turistička zajednica grada Osijeka. Ono će se, kako nam je rekao njezin direktor Saša Uranjek, sjajno nadovezati na bogatu osječku sportsku ponudu.

- Grad Osijek je grad sporta. Bili smo dobri domaćini brojnim sportskim priredbama o kojima svjedoče i dobri turistički rezultati. Sport je uvijek motiv za dolazak u naš grad, kao i naše poznato gostoprimstvo. Nadam se da će i City Games postati sastavni dio naše ponude, poput već dobro poznatog streljaštva, gimnastike, Panonniana Challengea i drugih - poručio je Uranjek.

Pozivnicu je uputio i vođa naše ekipe David Šajn, poznati veslački prvak, najavivši veliku borbu za što bolji rezultat.

- Uime osječkih sportaša pozivam građanke i građane Osijeka i naše županije da dođu u što većem broju podržati ovo natjecanje. To je jedna jako lijepa priredba koja se prvi put održava u našem gradu, jamčim da će biti vrlo atraktivno i da nitko neće požaliti što je došao - poziva Šain.

Nešto više o karakteru natjecanja i neobičnih igara rekao nam je trener ekipe Osijeka Saša Tompa.

- Preteča ovih igara Jadranske su igre. Igre koje ćemo imati priliku vidjeti u Osijeku leteći su vaterpolo, vino, vošarka, odnosno kombinacija košarke i vaterpola, i spašavanje turistkinje. Igre su zanimljiva kombinacija vodenih i agilnih sportova, tako da smo sastavili ekipu od vaterpolista, plivača i veslača, i vjerujem da ćemo uspješno odraditi ovo natjecanje - poručuje Tompa. I. Alilović
Na lijevoj obali Drave natjecat će se šest ekipa: Zagreb, Sisak, Mali Lošinj, Krk, Đakovo i Osijek
Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL U OSNOVNOJ ŠKOLI ANTUNA MIHANOVIĆA

Ne žele svi ravnatelji primati višak učitelja

STABLO GINKA U TVRĐI USPJEŠNO PROŠLO “TEHNIČKI PREGLED”

Ginko će svojom krošnjom, najljepšom baš u ovo doba godine, još dugo očaravati

“GLASOV” LIKOVNI NATJEČAJ

Sven raketom otišao u svemir i osvojio tablet

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADOVI NA TRGU BANA JELAČIĆA NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE

Na omiljenom su igralištu napokon građevinci i bageri

2

POVEĆANO ZANIMANJE ZA CIJEPLJENJE

U ambulantama potrošili
sve cjepivo protiv gripe!

3

15. STUDENOGA NA SNAGU JE STUPILA OBVEZA KORIŠTENJA ZIMSKE OPREME

Vulkanizerske radionice pune, a na zamjenu guma čeka se i nekoliko sati