Osijek
PODJELA PAKETA U “RIJECI LJUBAVI”

Dobili “zeleno svjetlo” za sljedeći EU projekt
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Višestruko se veselilo jučer u humanitarnoj udruzi "Rijeka ljubavi" tijekom podjele 700 paketa za obitelji u potrebi. Osim činjenice da su, nakon završetka europskog projekta FEAD2, paketima uspjeli pokriti čak oko dvije tisuće socijalno ugroženih, predsjednica udruge Štefica Čučak zadovoljno kaže kako je dobiveno "zeleno svjetlo" za sljedeći takav projekt.

- Sad idemo u proceduru natječaja i opet nam je otvoren put za pomoć potrebitima. Sretna sam jer riječ je o velikom projektu s pomoću kojeg pomažemo brojnim siromašnim obiteljima. Paketi života bili bi osigurani u tom sljedećem projektu, i to nam puno znači - poručila je Čučak, koja je jučer ponovo podijelila brojne pakete, a zahvaljujući donatorima i dobročiniteljima, korisnici su dobili i dodatne namirnice, među kojima su i banane. Antonio Jovanović, predsjednik studentskog zbora Odjela za matematiku, pojasnio nam je da je su organizirane dvije humanitarne akcije – biljarski turnir s kotizacijom od 20 kuna te studentska roštiljada, gdje su studenti dali novca koliko su mogli. U konačnici prikupljeno je 965 kuna, čime je kupljeno stotinu kilograma banana.

- Dosad sam kolonu ovih ljudi gledao iz tramvaja, a sad sam tu i mogu svjedočiti koliko su sretni kad dobiju svoje pakete, posebice djeca. Stoga pozivam sve fakultete da organiziraju slične akcije. Ja sam osobno želio na neki način pomoći tim ljudima i zahvaljujući odličnom odazivu naših studenata, razveselili smo ih - rekao je Jovanović. M. Mihelić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike