Novosti
SMANJEN PRIHOD

Za manji promet na autocestama krivac je loše vrijeme?
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Po hrvatskim autocestama prošlog je vikenda i cijelog tjedna prometovalo nešto manje vozila nego u usporedivim danima prošle godine, a koncesionari HAC i ARZ na autocestama u svojim nadležnostima zabilježili su i manji prihod od cestarine, doznaje se iz tvrtki-koncesionara autocesta.

Prema podatcima Hrvatskih autocesta, taj i koncesionar Autocesta Rijeka-Zagreb, na autocestama kojim upravljaju, za vikend od 12. do 14. srpnja zabilježili su ukupno 793,6 tisuća vozila, što je dva posto ili oko 27 tisuća vozila manje nego u istom vikendu prošlog ljeta. Naplatili su i 3,1 posto manje cestarine, odnosno 44,4 milijuna kuna bez PDV-a.

U cijelom proteklom tjednu, od 8. do 14. srpnja, na autocestama HAC-a i ARZ-a također je bilo nešto manje vozila nego lani, 1,6 milijuna ili samo 0,1 posto manje, a prihod od cestarine od ukupnih gotovo 90 milijuna kuna bez PDV-a manji je 1,2 posto.

Na Istarskom ipsilonu, prema podatcima tvrtke Bina-Istra, prošlog je vikenda također bio ukupno 1,2 posto manji promet sa 150,4 tisuće vozila, što je i oko dvije tisuće vozila manje nego lani. Samo u subotu, 13. srpnja, Bina-Istra zabilježila je gotovo šest posto manje vozila nego u usporedivom danu prošle godine, što iz te tvrtke objašnjavaju nestabilnim vremenom.

O manjem broju vozila izvijestili su i iz tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj, koja je na istoimenoj autocesti u svakom danu proteklog vikenda zabilježila manje vozila, odnosno ukupno 110,8 tisuća vozila, što je četiri posto ili oko pet tisuća vozila manje nego za isti vikend u 2018. H
Možda ste propustili...

NACIONALNA EUROPSKA DESTINACIJA IZVRSNOSTI (EDEN)

Pobjednik je Sveti Martin na Muri

POKRENUTA ISTRAGA RATNOGA ZLOČINA U VUKOVARU ‘91.

Iživljavali se na civilima, jedan se od nepodnošljivih bolova ubio

Najčitanije iz rubrike