Regija
LAVEŽ PASA VIŠE NEĆE OMETATI STANARE OSJEČKE ULICE U BELOM MANASTIRU

Gradit će se sklonište za pse u Općini Jagodnjak
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
BELI MANASTIR - Pozdravljam projekte gdje se gradi i ide prema naprijed, no uvijek postoji jedno neizbježno ‘‘ali‘‘. U ovom slučaju riječ je o problemu koji se nalazi u neposrednom susjedstvu novog gradilišta, u dvorištu Veterinarske stanice. Vlasnici budućih stanova, kao ni mi koji već godinama živimo u postojećim zgradama, neće moći mirno spavati slušajući lavež desetaka, možda i stotinu pasa smještenih u Skloništu za pse Veterinarske stanice - jedan je od komentara na društvenim mrežama, objavljen ispod obavijesti belomanastirske gradske uprave o rušenju derutnih objekata u Osječkoj ulici, na čijem će mjestu biti sagrađena zgrada s 33 stana. Gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, na komentar je odgovorio kako će ovaj problem uskoro biti riješen gradnjom novog skloništa za pse.- Svjesni smo da problem postoji već čitav niz godina, ali po svemu sudeći, rješenje je na pomolu. Novo sklonište za pse bit će sagrađeno na području Općine Jagodnjak, nakon čega će sadašnji i budući stanari u zgradama na Osječkoj ulici konačno moći mirno spavati - rekao nam je Rob, dodajući kako su u gradskoj upravi, odmah nakon što im je prezentiran ovaj problem, a u svrhu njegova rješavanja, Vetamu, vlasniku belomanastirske Veterinarske stanice, ponudili zemljište za gradnju skloništa u poslovnoj zoni. U konačnici, naglasio je, ovaj će problem biti riješen izgradnjom skloništa na čestici u Općini Jagodnjak. Informaciju nam je potvrdio Ivan Sesar, prokurist Veterinarske stanice Vetam.

- Istina je da planiramo gradnju novog skloništa za pse koje će biti smješteno na području Općine Jagodnjak, koja nam je dala i suglasnost za ovaj projekt - kaže Sesar, dodajući kako su trenutačno u fazi projektiranja budućeg skloništa, planiranog kapaciteta 400 pasa i veličine 20-ak tisuća četvornih metara. Početak gradnje, nastavlja, ovisi o ishođenju građevinske dozvole, za koju vjeruje da bi trebala biti gotova za približno tri mjeseca.

- Vjerujem da ćemo do kraja godine početi gradnju, ali ponavljam, sve ovisi o terminu ishođenja građevinske dozvole. Potrebne suglasnosti smo prikupili, a buduće sklonište zadovoljavat će sve zakonske norme - ističe Sesar, dodajući kako je ukupna investicija vrijedna između šest i sedam milijuna kuna, nešto više od slične investicije koja je u tijeku u Slatini. Cijela investicija ne znači da će sklonište za pse u belomanastirskoj Veterinarskoj stanici biti ‘‘ugašeno‘‘. No, tvrdi Sesar, ono će služiti samo za karantenu, nakon prvog prihvata pasa. Već desetak dana od prihvata psi će biti prebačeni u novo sklonište. Ivica Getto
Samo dva skloništa
Sklonište za pse u Belom Manastiru, smješteno u neposrednoj blizini stambenih zgrada, i ono u Nemetinu jedina su dva skloništa za cijelu Osječko-baranjsku županiju. Stoga nije ni čudo da su u nekim trenucima prekapacitirani, bez obzira na činjenicu da se samo u Belom Manastiru godišnje udomljava više od 500 pasa, koji, većim dijelom, završe u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.
Možda ste propustili...

IZDVAJANJA ZA PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE

Među gradovima rekorderima sufinanciranja i grad Vinkovci

U OKVIRU MANIFESTACIJE LJETO U STRIZIVOJNI

Druga utrka Noćni cener najdužom ulicom u RH

NA SREDIŠNJEM GRADSKOM TRGU

Izložba oldtimera u Orahovici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”