Osijek
PRIORITETI GRADSKE ČETVRTI DONJI GRAD

Istočni krak Vinogradske
napokon dobiva nogostup
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Stanovnici Vinogradske ulice, od kućnog broja 75a do raskrižja s Vukovarskom ulicom, u iščekivanju su radnika koji će im napokon napraviti nogostup. Riječ je o realizaciji jednog od prioriteta na vrhu liste investicija GČ-a Donji grad u 2019. godini i ispunjenju obećanja koja su im davali, ali nikada ispunili, svi lokalni političari uoči izbora za gradske četvrti.

"U sklopu radova, kućanstva od raskrižja s Cvjetnom ulicom do spojne ceste s Vukovarskom trebala bi napokon dobiti nogostup sa sjeverne strane. Činjenica je da dinamika kojom se izvode radovi financirani iz budžeta četvrti nije baš onakva kakvu smo planirali, ali nadamo se da će nogostup biti završen do početka školske godine. Naime, riječ je o jedinoj trasi na raspolaganju djeci iz Vinogradske prema školi i ona već generacijama u školu idu ovom uskom cestom koju dijele s automobilima. Najgore im je kada padne malo jača kiša ili zimi kada doslovno hodaju po cesti jer su površine uz cestu, predviđene za nogostup, tada kaljuža. Bar petnaestak godina tamošnji stanovnici mole gradsku četvrt za jedan krak nogostupa, no od svih obećanja na kaju nije bilo ništa", kaže Frano Barač, predsjednik Vijeća GČ-a Donji grad.

No kada je pitanju Vinogradska, nogostup željno iščekuju i stanovnici na njezinu samom početku, od kućnog broja 1 do raskrižja s Cvjetnom, koji godinama dižu glas zbog sramotne činjenice da ni u ovom kraku ulice, gdje su sve kuće legalno sagrađene, od ranih 80-ih godina prošlog stoljeća čekaju nogostup.

"Ovdje je u planu proširenje kolnika te njegovo kompletno presvlačenje asfaltom, a za početak bar gradnja pločnika sa sjeverne strane, gdje nema imovinsko-pravnih problema. No riječ je o velikom zahvatu koji premašuje sredstava četvrti, pa on mora biti kapitalna investicija Grada Osijek", rekao je Barač.

Program prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture četvrti u 2019. godini, koji bi trebali biti realizirani iz proračuna četvrti, “težak” je 717.600 kuna. Najveći dio novca, 343.600 kuna, uložen je upravo u održavanje nogostupa. Tako će, uz to što će dio Vinogradske dobiti potpuno novi nogostup, do kraja godine on biti i saniran na sjevernoj strani Gupčeve ulice, od Trga bana J. Jelačića do Cvjetkove, u Kišpatićevoj ulici od broja 34 do 52, na zapadnoj strani Petkove ulice, u cijeloj Gojkovićevoj ulici, u Vukovarskoj od broja 290 do 304 i od raskrižja s Huttlervom do “Tifona” u Huttlerovoj, od broja 25 do Vodeničke ulice, na južnoj strani Vijenca Murse, na sjevernoj strani Tijardovićeve i u Sarajevskoj ulici od raskrižja s Gupčevom do raskrižja s Krstovom ulicom. I. Solar
Jedina je to trasa na raspolaganju djeci iz Vinogradske prema školi i ona ju generacijama dijele s autima
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike