Crna kronika
OČEVID POŽARA PRIKOLICE SA SIJENOM NA JUŽNOJ OBILAZNICI

Bale sijena namjerno zapaljene?
Objavljeno 16. srpnja, 2019.

Vezani članci

INTERVENCIJA OSJEČKIH VATROGASACA

Prikolica puna sijena izgorjela na obilaznici

OSIJEK - Policija traga za osobom koja je, kako je pokazalo istraživanje protupožarnog inspektora Policijske uprave osječko-baranjske, skrivila zapaljenje slame na kamionskoj prikolici koja je izgorjela u petak na južnoj osječkoj obilaznici. Izgorjelo je nekoliko desetaka bala sijena i dio prikolice, a šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a na intervenciju su zbog zahtjevnog dogašivanja sijena koje je raširivano po kolniku sjevernog traka obilaznice pristigli i članovi osječkih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Očevidom je utvrđeno da je prilikom utovara slame za sada nepoznata osoba bacanjem opuška ili djelovanjem otvorenog plamena na neki drugi način prouzročila zapaljenje slame.

Vozač je, primijetivši dim, pa i vatru s prikolice, uspio kamion zaustaviti kod izlaza na Jug II, na dijelu obilaznice s četiri prometna traka. Uspio je otkvačiti prikolicu i odvezao kamion dalje od buktinje koja je zahvatila prikolicu. Pristigli vatrogasci prvo su lokalizirali požar, a potom ga još puna tri sata gasili. Zbog požara i obavljanja očevida, dionica južne obilaznice između izlaza Tenja i ceste za Toplanu nekoliko je sati bila zatvorena za promet u oba smjera. "Tragamo za nepoznatim počiniteljem, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljamo kaznenu prijavu", priopćila je policija. M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike